Kake med julesmak

Leter du etter en annerledes julekake? Lag en kake med julesmak og spiselig julepynt.

12 stykker

Enkel 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Kake med julesmak

Redskaper:

håndmikser
22

Smakfull kakebunn:

300 g hvetemel
2,5 ts Dr. Oetker Bakepulver
0,75 ts salt
4 ts kanel
170 g mykt smør
140 g sukker
60 g brunt sukker
3 egg
1 dl sirup
1 ts Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
1,75 dl helmelk

Vaniljemelk til pensling:

1 dl melk
0,5 ts Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract

Smørkrem med romessens og appelsinfyll:

400 g mykt smør
500 g melis
1 ts rom
300 g appelsinmarmelade

preparation

Tilberedning

Sett ovnen på 175 °C med varmluft.

1

Kakebunn av kanel

Sikt hvetemel, bakepulver, salt og kanelkrydder godt sammen i en bolle. Ha romtemperert smør, sukker og brunt sukker i en annen bolle. Pisk blandingen sammen til den er lett og luftig. Tilsett ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg. 


Rør sirup og Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract i eggmassen. Bland til slutt melblandingen og melken vekselvis litt om litt av gangen, pisk mellom hver tilsetning. 


Fordel deigen jevnt mellom to påsmurte springformer (22 cm), eventuelt med bakepapir i bunnen. Stek kakebunnen i ca. 20 minutter. Sjekk med et trespyd om kakene er ferdigstekt. Det må ikke være deig på spyden. La kakebunnene avkjøles helt. 

Skjær de avkjølte kakebunnene i to like tykke bunner, slik at det blir fire kakebunner totalt.

2

Vaniljemelk til pensling

Bland melk og Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract sammen i en liten skål. Pensle blandingen over bunnen. Dette gjøres for å få en myk og saftig smak. 

3

Smørkrem med romsmak og appelsinfyll

Pisk det myke smøret i noen minutter. Tilsett litt melis av gangen og pisk i ytterligere 10 minutter. Pisk til slutt romessens/ rom inn i smørkremen. 

Legg den første kakebunnen på et serveringsfat og fordel 1/3 av appelsinsyltetøyet jevnt over bunnen. Fordel så 1/4 av smørkremen over. Topp med neste kakebunn og gjenta med syltetøy og smørkrem til alle kakebunnene er brukt. Fordel resten av smørkremen på toppen og sidene av kaken. 

4

Julepynt

Pynt kaken med små Dr. Oetker Taste of Christmas Julefigurer, små pepperkakehus og små grantrær laget av rosmarinkvister. Dryss toppen av kaken med Dr. Oetker Silver Strøssel 4 kammer. 

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Ditt samtykke inkluderer at data mulig kan videresendes til USA i henhold til Art. 49 GDPR. Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Her kan du også finne mere informasjon om databehandling fra teknologi leverandører og partnere i USA. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer. 

Alltid aktiv
Analyse og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg. 

Vi bruker også teknologi fra leverandører som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Vi bruker også data-partnere som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei