Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Kanelsnurrer med sjokoglasur

om 20 - 25 stykker

Middels 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Kanelsnurrer med sjokoglasur

Deig:

500 g hvetemel
1 dl sukker , (90g)
20 g gjær , ferk
3 dl melk , helst hmelk
75 g smør , romtemperert eller kaldt
2 ts kardemomme
1 egg (valgfritt)
1 klype salt
1 egg til pensling (valgfritt)

Fyll:

om 2 dl brunt sukker
100 g mykt smør eller margarin
3 - 4 ts kanel etter smak

Dekor:

Pynteglasur med sjokoladesmak

preparation

Tilberedning

1

Deig

Bland alt det tørre i en bake-/ kjøkkenmaskin, tilsett kald væske og egg. Smuldre gjæren i bollen og start maskinen. Elt på lav fart. Synes du deigen virker for tørr eller fast- tilsett litt mer væske.

Vei opp smøret og del det terninger. Når deigen har eltet i 12-15 minutter kan smøret tilsettes.

Deigen eltes godt i totalt 15- 25 minutter, de siste 5 minuttene økes farten. Kjør deigen hardt på maks fart i det siste minuttet til deigen slipper bollen.

Tips: for å vite om du har eltet og knadd nok- ta en liten deigkule og dra den mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne er den ferdig eltet (glutentest). Hvis den revner og virker "kort" når du drar i den, elt deigen videre.


Pakk bakebollen inn i en pose, sett den på benken og hev deigen til dobbel størrelse (ca. 1 time).

2

Kjevle deigen til et rektangel. Rør sammen sukker, kanel og mykt smør, og stryk det utover deigen. 


Rull deigen sammen og del opp i stykker på ca 3 cm. Plasser snurrrene med litt mellomrom på en plate med bakepapir.


Etterhev i ca. 30-45 minutter.


Stek de lavt i ovnen på 220 grader over- og undervarme, eller 200 grader varmluft i ca. 7-12 minutter.


La de avkjøles og dekorer med pynteglasur med sjokoladesmak.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.