Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Klassisk sjokoladekake med kakao

En klassisk sjokoladekake som alle liker, og som passer til alle anledninger. Oppskriften er laget av Kristine Ilstad fra bloggen "Det søte liv", www.detsoteliv.no.

om 12 kakestykker

Enkel 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Klassisk sjokoladekake med kakao

Kakebunn:

4 egg
350 g sukker
200 g smør
80 g kakaopulver
200 g hvetemel
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
2 ts Dr. Oetker Bakepulver
1,5 dl crème fraîche

Til dynking:

0,5 dl melk

Sjokoladekrem:

350 g smør
110 g kakaopulver
500 g melis
2 ss Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
2 - 3 ss melk

Dekor:

Dr. Oetker Black & Gold

preparation

Tilberedning

Oppskriften er laget av Kristine Ilstad fra bloggen "Det søte liv", www.detsoteliv.no

1

Kakebunn

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland i kakaopulveret. Rør så kakaoen løser seg opp. Hell det varme sjokoladesmøret i eggedosisen og bland godt sammen. Sikt mel sammen med vaniljesukker og bakepulver. Bland dette inn i deigen sammen med crème fraîche og rør til du får en klumpfri kakedeig.

2

Hell kakedeigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 40 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen, men det er også viktig at du ikke steker kaken for lenge så den ikke blir tørr).

3

Avkjøl kaken til den er helt kald. Ta den deretter ut av formen og del den i to bunner. Dynk bunnen med litt melk (eller kaffe hvis du foretrekker det).

4

Sjokoladekrem

Pisk opp mykt, romtemperert smør i ca. 5 minutter så det blir luftig.

Sikt i kakaopulveret og pisk dette inn i smøret. Tilsett melis, vaniljesukker og melk, og pisk videre i ca. 5 minutter til. Det er viktig å piske så lenge for at sjokoladekremen skal bli skikkelig lett og luftig. Tilpass mengden melk, start med lite og øk gradvis med litt mer, så du får en passe tykk sjokoladekrem.

5

Fordel halvparten av sjokoladekremen mellom kakebunnene og resten rundt hele kaken.

Bland strøsselet i en skål, og dekorer kaken langs ytterkanten.

Tips

Kaken smaker aller best samme dag den er laget. Hvis du vil oppbevare den lenger, er det viktig at du pakker den godt inn i plast slik at den holder seg saftig og fin. Oppbevar kaken gjerne i kjøleskapet, men la den helst stå i romtemperatur et par timer før servering slik at sjokoladekremen blir helt myk. Sjokoladekaken er fin å fryse.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.