Kokosboller

Man finner alltid en anledning til å servere disse.

20 stykker

Enkel 70 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Kokosboller

Kokosboller:

200 g sukker
1 dl vann
100 g Dr. Oetker Flytende glukose
100 g eggehviter (ca. 6 stk)
3 - 4 ts Dr. Oetker Vanilla Paste

Sjokoladetrekk og bunn:

500 g sjokolade
15 - 25 g Delfiafett (kokosfett)
kjeks for eksempel Mariekjeks eller Gjendekjeks

Dekor:

Dr. Oetker Gold Glitter Spray

preparation

Tilberedning

1

Ha sukker, vann, glukose og vanilje i en kjele. Kok sukkerlaken til trådprøven (117 grader). Bruk gjerne et termometer eller ta et par dråpe mellom pekefinger og tommel (pass på så du ikke brenner deg). Når du ser seige tråder mellom fingrene er den ferdig  (tar 5-7 minutter hvis du koker på maks varme).

2

Pisk eggehvitene i en bolle som er helt ren. Visperedskap må også være helt rent og uten fettrester. Når du har stivt skum tilsettes sukkerlaken i en tynn stråle mens du fortsetter å piske. Pisk til massen er blank og har en fast konsistens. 

3

Ha massen i en sprøytepose, klipp et stort hull og sprøyt ut små topper på kjeksene. Sett i kjøleskap.

4

Smelt sjokolade over vannbad og tilsett kokosfett. Hell over i en sprøytepose og lag et lite hull i posen. Plasser kokosbollene på en rist med et bakepapir under. Hell sjokolade på i små sirkler over bollene og la det renne ned på sidene. Dunk godt i risten for å få overflødig sjokolade til å renne av. Sett kjølig. 


Overflødig sjokolade kan skrapes sammen og brukes om igjen, for eksempel i varm sjokolade eller i en sjokoladekake.

5

Dekorer med Gold Glitter Spray etter tørking.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei