Kringle med valnøtter og kanel

Gjærbakst med fyll av valnøtter og kanel.

2 stykker

Middels 45 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Kringle med valnøtter og kanel

Gjærdeig:

2,5 dl lettmelk
25 g gjær (fersk, 1/2 pakke)
50 g sukker
2 ts kardemomme
0,5 ts salt
400 g hvetemel
75 g mykt smør

Fyll:

50 g valnøtter
100 g mykt smør
50 g brunt farin
70 g sukker
ca. 1 - 2 ts kanel

Dekor:

egg til pensling
1 pose Dr. Oetker Mandelflak
Dr. Oetker Silver Mix Strøssel

preparation

Tilberedning

1

Gjærdeig

Varm opp melken til den er fingervarm, smuldre opp gjæren i melken og la det løse seg opp. Tilsett sukker og kardemomme og rør det sammen. Tilsett salt og så litt og litt hvetemel, hold litt av hvetemelet tilbake og tilsett det kun om deigen er veldig klissete. 

Tilsett det myke smøret  og elt deigen godt i ca. 10 minutter. La deigen hvile under et fuktig klede et lunt sted i ca. 30 minutter.

2

Fyll

Hakk valnøttene, fint eller grovt etter smak. Ha smør, brunt farin, sukker, kanel og de hakkede valnøttene i en bolle og rør det godt sammen.

3

Utbaking og dekorering

Sett stekeovnen på 200 °C varmluft. 

Del deigen i to like store deler. Kjevle den ene delen ut til en rektangel. Fordel halvparten av fyllet utover deigen, men la kanten på den ene langsiden være uten fyll. Rull deigen sammen fra langsiden, start på den siden hvor fyllet er smurt helt ut i kanten.

Legg deigrullen over på en stekeplate med bakepapir, legg skjøten ned. Sett sammen endene så deigen danner en krans. Klipp hakk på yttersiden av kransen med 2 cm mellomrom. Ikke klipp helt inn, den skal henge sammen på innerste delen av kransen. Legg annenhver flik mot høyre og venstre hele veien rundt, slik at det ligner på fletting.

Gjenta på den andre delen av deigen. La kringlene heve under et fuktig klede i ca. 40 minutter.

Pensle de to kringlene med sammenpisket egg og dryss på mandelflak. Stekes i 15-25 minutter. 

Dryss på Silver mix strøssel rett før servering.

Tips

Kringlene kan godt fryses. La de tine på kjøkkenbenken og lun de gjerne i stekeovnen før servering.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei