Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Lagkake med vaniljekrem og solbærsyltetøy

10 - 12 porsjoner

Enkel 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Lagkake med vaniljekrem og solbærsyltetøy

Vaniljekrem:

0,5 dl melk
6 eggeplommer
40 g maisstivelse (Maizena)
125 g sukker
1 ss Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Paste
3 dl fløte

Kakebunn:

4 egg
190 g sukker
2 ss Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Paste
50 g mandelmel
40 g smeltet smør
125 g hvetemel
1 ss Dr. Oetker Bakepulver

Til montering av kaken:

4 dl fløte
1 pakke Dr. Oetker Cream Fix
250 g solbærsyltetøy
Dr. Oetker Bloomy Blackcurrant økologisk strøssel
Kronblader av roser

preparation

Tilberedning

1

Tilberedning vaniljekrem

Ha melken i en tykkbunnet kjele. Bland eggeplommer, maizena, sukker og vanilje i en bolle. Varm melken opp under omrøring og tilsett eggemassen. Rør i kjelen i ca. 5 minutter mens det tykner. Pass på så det ikke brenner seg i bunn av kjelen, og den skal ikke koke for da kan vaniljekremen skille seg. Hell vaniljekremen i en bolle og dryss et tynt lag med sukker på toppen.


Sett vaniljekremen kjølig og la den bli helt kald. Pisk fløten stiv og vend den i den kalde vaniljekremen. Den er nå klar til bruk.

2

Kakebunn

Smør en springform med smør og dekk bunnen med bakepapir. Pisk egg og sukker hvitt, tilsett vanilla paste og pisk videre i 2 minutter. Vend inn mandelmelet. Vend så inn det smeltede smøret. Sikt mel og bakepulver sammen og vend det forsiktig i røren. Ha røren i en springform, og stek kaken i ca. 30 minutter til den er gjennomstekt og gylden. La kakebunnen avkjøles helt på rist, og del den deretter i fire lag.

Over-/undervarme 175 °C

Plassering: Midt i ovnen

3

Montering av kaken

Fordel 1/3 av solbærsyltetøyet på det nederste laget. Ha vaniljekremen i en sprøytepose med rund tipp og sprøyt på 1/3 av vaniljekremen på bunnen så det dekker hele. Gjenta dette på lag to og tre og legg så på den siste kakebunnen. 


Pisk kremen myk, tilsett Cream Fix og pisk den ferdig. Fordel et tynt lag krem på og rundt kaken og ha så resten av kremen i en sprøytepose med rund tipp. Dekorer sidene på kaken som vist på bildet. Topp kaken tilslutt med et lett dryss Dr. Oetker Bloomy strøssel og friske roseblader

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.