Lagkake med vaniljekrem og solbærsyltetøy

Lyst på noe godt? Denne kaken smaker godt av vanilje og solbær.

10 - 12 porsjoner

Enkel 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Lagkake med vaniljekrem og solbærsyltetøy

Vaniljekrem:

0,5 dl melk
6 eggeplommer
40 g maisstivelse (Maizena)
125 g sukker
1 ss Dr. Oetker Vanilla Paste
3 dl fløte

Kakebunn:

4 egg
190 g sukker
2 ss Dr. Oetker Vanilla Paste
50 g mandelmel
40 g smeltet smør
125 g hvetemel
1 ss Dr. Oetker Bakepulver

Til montering av kaken:

4 dl fløte
1 pakke Dr. Oetker Cream Fix
250 g solbærsyltetøy
Kronblader av roser

preparation

Tilberedning

1

Tilberedning vaniljekrem

Ha melken i en tykkbunnet kjele. Bland eggeplommer, maizena, sukker og vanilla paste i en bolle. Varm melken opp under omrøring og tilsett eggemassen. Rør i kjelen i ca. 5 minutter mens det tykner. Pass på så det ikke brenner seg i bunn av kjelen, og den skal ikke koke for da kan vaniljekremen skille seg. Hell vaniljekremen i en bolle og dryss et tynt lag med sukker på toppen.


Sett vaniljekremen kjølig og la den bli helt kald. Pisk fløten stiv og vend den i den kalde vaniljekremen. Den er nå klar til bruk.

2

Kakebunn

Smør en springform med smør og dekk bunnen med bakepapir. Pisk egg og sukker hvitt, tilsett vanilla paste og pisk videre i 2 minutter. Vend inn mandelmelet. Vend så inn det smeltede smøret. Sikt mel og bakepulver sammen og vend det forsiktig i røren. Ha røren i en springform, og stek kaken i ca. 30 minutter til den er gjennomstekt og gylden. La kakebunnen avkjøles helt på rist, og del den deretter i fire lag.

Over-/undervarme 175 °C

Plassering: Midt i ovnen

3

Montering av kaken

Fordel 1/3 av solbærsyltetøyet på det nederste laget. Ha vaniljekremen i en sprøytepose med rund tipp og sprøyt på 1/3 av vaniljekremen på bunnen så det dekker hele. Gjenta dette på lag to og tre og legg så på den siste kakebunnen. 


Pisk kremen myk, tilsett Cream Fix og pisk den ferdig. Fordel et tynt lag krem på og rundt kaken og ha så resten av kremen i en sprøytepose med rund tipp. Dekorer sidene på kaken som vist på bildet. Topp kaken tilslutt med et lett dryss Dr. Oetker Bloomy strøssel og friske roseblader

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei