Flag

Lagkake med jordbær og appelsin

12 - 14 kakestykker
Middels
320 minutter
En enkel og smakfull lagkake med appelsin, kremost og friske jordbær.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakebunn
4egg str. M/L
140 gsukker
90 ghvetemel
70 gpotetmel
Ostekrem med appelsin
200 gkremost
90 gsukker
2 dlQ-Meieriene kremfløte
100 gkandisert appelsinskall
250 gjordbær
2 dlappelsinjuice
Krem
4 dlQ-Meieriene kremfløte
2 tsDr. Oetker Vanilla Paste
Dekorasjon
6jordbær
strøssel etter ønske

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste

Sett stekeovnen på 175 °C over- og undervarme, eller 160 °C varmluft.

1

kakebunn

Dekk bunnen på en springform (ø 20 cm) med bakepapir.

Pisk egg og sukker hvitt og luftig. Bland hvetemel og potetmel og sikt det inn i eggemassen. Vend røren så forsiktig sammen.

Hell røren i springformen med bakepapir i bunn og stek den i 30-40 minutter. Kjenn med en bakepinne om bunnen er ferdig. Det skal ikke feste seg noe kakebunn på pinnen. La bunnen bli helt avkjølt før den fylles.

2

Ostekrem med appelsin

Pisk sammen kremost og sukker. Pisk fløten til krem, og vend den inn i kremosten sammen med kandisert appelsin.

3

Montering av kaken

Skyll jordbærene og del de i små biter. 

Del kakebunnen i tre like tykke lag. Legg en bunn på et fat og plaser en kakering rundt. Dynk bunnen med halvparten av appelsinjuicen. Fordel så halvparten av ostekremen med appelsin utover i et jevnt lag og fordel også halvparten av de oppdelte jordbærene over kremen. Legg på en bunn til og gjenta med resten av appelsinjuicen, ostekremen og jordbærene. Avslutt med den siste bunnen. La kaken sette seg i kjøleskap et par timer.

4

Krem

Pisk fløten til krem og rør inn vaniljepasta. Ha litt av kremen i en sprøytepose med en stor stjernetipp. Fjern kakeringen og smør et jevnt lag med krem rundt hele kaken og på toppen. Sprøyt ut rosetter langs kanten av kaken.

5

Dekorasjon

Del jordbærene i to og legg de forsiktig på kremrosettene. Trykk forsiktig inn ønsket strøssel nede langs kanten av kaken og gjerne også litt på toppen.