Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Makroner med lakrisfyll

om 20 - 25 stykker

Enkel 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Makroner med lakrisfyll

Makroner:

60 g eggehviter (2 stk)
60 g sukker finkornet
70 g melis
80 g mandelmel
Dr. Oetker Black & Gold

Fyll:

100 g hvit sjokolade
3 ss fløte
2 ss Salt lakrissaus (is-saus)
Dr. Oetker Svart Konditorfarge

preparation

Tilberedning

1

Makroner

Start med å blande finkornet sukker og eggehvite. Vei opp mandelmel og melis og bland sammen.

Pisk eggehvite og sukker. Konsistensen skal vær blank og bløt, men fast.

Hell i mandelmel og melis og rør inn med slikkepott. Klem massen inn mot kanten av bollen flere ganger, vær litt brutal mot massen.

Bruk en sprøytepose og sprøyt ut ca. 40-50 makronbunner på et bakepapir. Dryss på litt sort kakestrøssel. Dunk platen hardt i bordet for å fjerne luftbobler. La brettet stå 10-15 minutter på benken før du steker.

Stekes på varmluft 140 grader i 15-20 min. Avkjøl helt før du tar makronene av platen og fyller dem.

2

Lakrisfyll

Smelt sjokolade, lakrissaus, sort farge og fløte i en bolle over vannbad eller i mikro-ovn. Rør til glatt masse. Hell i en sprøytepose og legg evt litt i kjøleskap for å få rett konsistens før makronene fylles.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.