for oppskriften Makroner med lakrisfyll
60 g | eggehviter (2 stk) |
60 g | sukker finkornet |
70 g | melis |
80 g | mandelmel |
Dr. Oetker Black & Gold |
100 g | hvit sjokolade |
3 ss | fløte |
2 ss | Salt lakrissaus (is-saus) |
Dr. Oetker Svart Konditorfarge |
Start med å blande finkornet sukker og eggehvite. Vei opp mandelmel og melis og bland sammen.
Pisk eggehvite og sukker. Konsistensen skal vær blank og bløt, men fast.
Hell i mandelmel og melis og rør inn med slikkepott. Klem massen inn mot kanten av bollen flere ganger, vær litt brutal mot massen.
Bruk en sprøytepose og sprøyt ut ca. 40-50 makronbunner på et bakepapir. Dryss på litt sort kakestrøssel. Dunk platen hardt i bordet for å fjerne luftbobler. La brettet stå 10-15 minutter på benken før du steker.
Stekes på varmluft 140 grader i 15-20 min. Avkjøl helt før du tar makronene av platen og fyller dem.
Smelt sjokolade, lakrissaus, sort farge og fløte i en bolle over vannbad eller i mikro-ovn. Rør til glatt masse. Hell i en sprøytepose og legg evt litt i kjøleskap for å få rett konsistens før makronene fylles.