Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Medaljonger med sitron- og pasjonsfruktkrem

Søte små fristelser.

om 22 stykker

Enkel 100 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Medaljonger med sitron- og pasjonsfruktkrem

Kokosmørdeig:

125 g mykt smør
75 g melis
250 g hvetemel
50 g kokosmel
2 eggeplommer str M/L
1 - 2 ss kaldt vann ved behov

Fyll:

4 pasjonsfrukt
0,5 dl vann
50 g sukker
4 eggeplommer str M/L
4 dl fløte
2 ts sitronsaft

Glasur og pynt:

100 g melis
2 ts sitronsaft
Dr. Oetker Konditorfarger
1 - 2 ss kokende vann
Dr. Oetker Cupcake Daisies

preparation

Tilberedning

1

Kokosmørdeig

Pisk smør og melis lyst og kremete. Tilsett siktet hvetemel, kokosmel og eggeplommer og elt det raskt sammen. Er deigen for tørr tilsettes kaldt vann. Pakk deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskap i minst 30 minutter.

2

Sett stekeovnen på 180 °C over- og undervarme.

Dryss mel på et bord og kjevle ut deigen til den er ca. 4 mm tykk. Stikk ut 44 stykker (Ø 4 cm) og legg dem på bakeplate med bakepapir.

Stek dem midt i ovnen i 10-12 minutter, til de er gyldenbrune. Avkjøl på bakerist.

3

Fyll

Trykk pasjonsfrukten med en skje gjennom et dørslag slik at saften renner igjennom og stenene blir igjen. Bland pasjonsfrukten med vann og sukker og kok det opp. La det syde til sukkeret er helt oppløst. Hell eggeplommene i en ny kjele og hell i den varme pasjonsfruktblandingen i en tynn stråle, rør hele tiden. Varm opp blandingen ved svak varme, fortsatt under røring, til kremen tykner lett. Det tar ca. 10 minutter. Hell kremen i en skål og sett den i kjøleskap i minst 2 timer til den har satt seg og er helt avkjølt.

Pisk fløten og vend i pasjonsfruktkremen og sitronsaften. Fyll kremen i en sprøytepose med stjernetipp og sprøyt kremen på halvparten av kakene.

4

Glasur og pynt

Rør sammen en glasur av melis, sitronsaft, gul konditorfarge og vann etter behov. Fordel glasuren på de resterende kakene og dekorer med Cupcake Daisies før glasuren stivner. Sett kakene sammen og sett dem kjølig til de skal serveres.

Kakene kan stå kjølig et par timer før de serveres, men står de for lenge vil de bli myke.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.