Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Midtvinternattsdrøm

Med blåbærkrem og vaniljekrem, dekket med fondant.

om 12 kakestykker

Enkel 100 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Midtvinternattsdrøm

Sukkerbrød:

4 egg
1,5 dl sukker
2 ss sitronsaft
2 dl hvetemel
1 ts Dr. Oetker Bakepulver

Til dynking av kakebunnen:

0,5 dl melk
1 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker

Kakefyll 1:

1 dl fløte
250 g kremost
1 dl blåbær eller solbær
2 ts Dr. Oetker Gelatinpulver
2 ss vann

Kakefyll 2:

1 pakke vaniljekrem
1 dl fløte

Dekorasjon:

1 pakke Dr. Oetker Hvit Sukkerfondant eller marsipan
Dr. Oetker Silver Mix Strøssel
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls
Dr. Oetker Glimmergelé

preparation

Tilberedning

1

Sukkerbrød

Visp egg sukker hvitt og porøst. Tilsett sitronaroma. Bland mel med bakepulver og vend det forsiktig ned i deigen uten å vispe.

2

Ha deigen i langpanne (30 x 40 cm) kledd med bakepapir. Stekes på 175 grader i ca. 12-15 minutter. Velv kaken ut av langpannen. Fukt bakepapiret med kaldt vann, og dra det av. Skjær kaken i fire like store rektangulære deler.

3

Dynk sukkerbrødet

Bland melk og vaniljesukker, og drypp over kakebunnen.

4

Til begge kakefyllene

Pisk fløten til begge kakefyllene.

5

Kakefyll 1

Bland gelatinpulver med vann. Smelt gelatinpulveret enten i mikro i ca. 10 sekunder eller over vannbad. Bland kremost og moste bær. Rør det inn i det smeltede gelatinpulveret sammen med halvparten av den piskede kremen.

6

Kakefyll 2

Bland vaniljekremen sammen med resten av den piskede kremen.

7

Sett sammen kaken

Ha blåbærfyllet på en av kakebunnene, vaniljefyll på det neste laget og blåbærfyll på det siste laget. Legg på den fjerde kakebunnbiten og dekk kaken med resten av vaniljefyllet.

8

Dekorasjon

Kjevle ut dekorasjonsfondanten eller marsipanen til en tynn leiv, gjerne mellom plastfolie. Dekk kaken med leiven, og skjær av kantene. Dekorer med glimmergelé, sølvperler og silver strøssel.

Sprøyt eventuelt kantene med pisket krem og pudre melis over kaken.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.