Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Mokkabakelser

Godt til kaffen.

15 stykker

Vanskelig 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Mokkabakelser

Marengs:

6 eggehviter
3,5 dl sukker

Mokkakrem:

1 ss pulverkaffe
1,5 dl kokende vann
250 g smør
1 dl melis
3 eggeplommer

Garnering:

100 g Dr. Oetker Mandelflak (2 pakker)
Dr. Oetker Kakaoroser og blader

preparation

Tilberedning

1

Tilberedning

Rist mandelflakene i en stekepanne til de er gyldne, og la dem avkjøles. Merk opp 45 sirkler med 5 cm diameter på et bakepapir. Smør sirklene og legg papiret på en stekeplate.

2

Bland eggehvite og sukker i en bolle. Sett bollen i kokende vannbad og visp til marengsen blir fast.

3

Fyll marengsen i en sprøytepose, eller i et kremmerhus av dobbelt bakepapir og klipp et hull på størrelse med en lillefinger. Fyll sirklene med marengs.

4

Stek i ca. 30 minutter til marengsen er tørr. La kakene avkjøles på rist.

5

Bland pulverkaffe og kokende vann og la det avkjøle. Rør smør og melis luftig. Tilsett en og en eggeplomme og rør godt mellom hver. Tilsett kaffen.

6

Legg sammen 3 marengser med mokkakrem imellom. Smør et lag med krem rundt kanten og vend kakene i ristede mandelflak. Fordel resten av kremen på toppen av kakene.

7

Dekorer med kakaoroser og blader.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.