Flag

Nougat-kaneltrøfler

ca. 22 - 25 stykker
Middels
100 minutter
Konfekt til den søte juletid som smaker nydelig.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Nougat-kaneltrøfler
2 dlfløte
2kanelstenger
0.5Dr. Oetker Vaniljestenger
1 poseDr. Oetker Bakesjokolade Melk
200 gnougat
50 gmykt smør
Topping og pynt
2 poserDr. Oetker Bakesjokolade Mørk
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljestenger
Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Melk
Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk
1

Nougat-kaneltrøfler

Ha fløten i en gryte sammen med kanelstengene. Tilsett frøene fra en halv vaniljestang, finhakk deretter selve vaniljestangen og ha i gryten sammen med det andre. Varm opp under omrøring, og la det småkoke på lav varme i 2-3 minutter. Skru av platen, sett på lokket, og la gryten stå og trekke i minst en time.

2

Hakk sjokolade og nougat, og ha over i en varmebestandig bolle, f.eks. i aluminium.

3

Fjern kanelstengen fra fløten, og varm opp fløten til kokepunktet igjen før den helles over sjokoladeblandingen. La det stå i ett minutt, rør deretter forsiktig om til det blir en jevn masse. Når massen har romtemperatur tilsettes smøret under omrøring til konsistensen er som trøffelmasse.


Form den avkjølte trøffelmassen til kuler, og sett i kjøleskapet til de er helt kalde (minst 12 timer).

4

Topping og pynt

Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovn. Vend trøflene i sjokoladen, og legg til avkjøling på bakepapir. Før sjokoladen stivner, pyntes kulene med en sølvperle.


Oppbevar trøflene i en tett beholder i kjøleskap.