Ostekake med limegelé, pære og pistasjbunn

En nydelig ostekake med krønsji pistasjbunn og en frisk smak av pære og lime

10 - 12 kakestykker

Enkel 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Ostekake med limegelé, pære og pistasjbunn

Kjeksbunn:

180 g havrekjeks (f. eks. Bixit)
50 g pistasjnøtter usaltede
120 g smør

Pærepuré:

5 Dr. Oetker Gelatinblader
3 stk. pærer
20 g sukker
0,5 ts Dr. Oetker Vanilla Paste
0,5 ts sitronekstrakt

Ostelag:

2 ts sitronekstrakt
500 g philadelphiaost
150 g gresk yoghurt 10%
150 g sukker
1 ts Dr. Oetker Vanilla Paste

Limegelé:

4 Dr. Oetker Gelatinblader
1 dl limesaft , tilsvarer saft fra ca. 3 lime
60 g sukker
Dr. Oetker Grønn Konditorfarge , 2-3 dråper

Pynt:

20 g pistasjnøtter , usaltede og grovthakket
litt fersk sitronmelisse

preparation

Tilberedning

1

Kjeksbunn

Dekk bunnen av en springform Ø22 cm med bakepapir og ha bakeplast langs kanten.

Blend kjeksen fint og ha den i en bolle. Hakk pistasjnøttene fint og bland de inn i kjeksen. Smelt smøret og bland det godt inn i kjeksblandingen. Fordel kjeksblandingen i formen og trykk den ut til et jevnt lag. La den sette seg i kjøleskap.

2

Pærepuré

Legg gelatinen i bløt i en skål med kaldt vann.

Skrell pærene, del de i terninger og ha de i en kjele sammen med sukker, vanilla paste og sitronekstrakt. La det koke opp og så simre i 10-15 minutter, til pærene er helt møre.

Bruk en stavmikser og blend pærene til en glatt puré. Ta opp gelatinbladene og kryst ut vannet. La de løses opp i den varme pærepuréen. La det avkjøles til romtemperatur.

3

ostelag

Pisk alle ingrediensene godt sammen i en bolle. Vend den romtempererte pærepuréen forsiktig inn i ostemassen. Ha ostekremen over kjeksbunnen og jevn ut toppen med en vinkelpallet. Sett kaken i kjøleskap i minst tre timer.

4

Limegelé

Legg gelatinen i bløt i en skål med kaldt vann.

Varm forsiktig opp limesaft og sukker i en liten kjele til sukkeret er oppløst. Ta kjelen av varmen. Kryst ut vannet av gelatinen og rør de inn i den varme limesaften. La det avkjøles til nesten romtemperatur og tilsett grønn konditorfarge. Hell den flytende geléen forsiktig utover ostekaken og sett den tilbake i kjøleskapet i ca. 30 minutter, eller til geléen har stivnet.

5

Pynt

Ta kaken ut av formen og forsiktig fjern kakeplasten. Dryss grovhakkede pistasjnøtter over kaken sammen med litt sitronmelisse.

Tips

Visste du at ostekaker gjerne er best når de er laget dagen før servering? Ostekaker er derfor perfekt å servere gjester.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei