Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Pavlovakrans

Hjemmelaget som gleder

om 8 porsjoner

Enkel 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Pavlovakrans

Pavlovabunn:

4 eggehviter
250 g sukker
2 ts maisstivelse (Maizena)
1 ts hvitvinseddik

Vaniljekrem:

3 - 4 eggeplommer
100 g sukker
2 ss maisstivelse (Maizena)
2 dl helmelk
1 dl fløte
1 Dr. Oetker Vaniljestang

Krem:

2,5 dl fløte
2 ss melis
5 - 6 ss vaniljekrem (av kremen som er laget)

Dekor:

250 g jordbær
50 - 100 g blåbær
200 g bringebær
Dr. Oetker Sjokoladeblader

preparation

Tilberedning

1

Bunn

Ha romtempererte eggehviter i en ren, tørr bolle. Det bør helst være en stål- eller glassbolle, da andre typer boller kan gjøre det vanskelig å få eggehvitene til å «skumme». Visp på lav hastighet til det dannes et mykt skum (bruk ballongvisp). Øk hastigheten til høy og tilsett sukkeret litt og litt av gangen, og pisk godt mellom hver gang. Blandingen vil nå bli tykk og blank. For å sjekke om marengsen er ferdig kan du ta litt marengs mellom tommel og pekefinger. Hvis du ikke kjenner noen sukkerkorn, så er den ferdig. Pass på å ikke piske for lenge. Vend forsiktig inn siktet maisennamel og hvitvinseddik med en slikkepott.

Dekk en stekeplate med bakepapir. Tegn rundt bunnen på en springform (ca 24 cm). Ha marengsen i en sprøytepose med en 1B tipp. Sprøyt litt store topper omtrent midt på streken du tegnet. Sprøyt så en litt mindre topp innenfor den første ringen. Bruk gjerne en spiseskje og lag et lite søkk i midten. Stek i 1 1/2 time på 110 °C. Kan godt la bunnen stå i ovnen til den blir kald etter steketiden. Vær forsiktig når du løfter kaken over til et fat – den knekker lett.

2

Vaniljekrem

Rør eggeplommer og sukker godt sammen i en bolle med en visp. Rør Maizena og 1 dl melk godt sammen i et glass e.l. Ha resten av melken, fløten og frøene fra en vaniljestang i en kjele, og kok opp på middels varme. Hell Maizena-blandingen over i eggeblandingen og pisk godt sammen. Når melkeblandingen har fått et oppkok kan du helle dette over eggeblandingen, sakte i en tynn stripe. Rør rundt og ha dette tilbake i kasserollen igjen for et nytt oppkok. Rør hele tiden, og når du merker at kremen begynner å koke/boble seg, kan du røre videre i ca. 1-2 minutter. Avkjøl kremen i kjøleskapet med plastfolie over så den ikke snerker seg.

3

Krem

Pisk kremfløte, vaniljesukker og melis til krem, pass på at den ikke blir for stiv. Ha i 5-6 ss vaniljekrem og pisk dette så vidt sammen.

4

Dekorering

Fordel kremen utover bunnen og pynt med jordbær, blåbær, bringebær og Dr. Oetker Sjokoladeblader

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.