Saftig sjokoladekake med bær og hvit sjokoladekrem

En lagkake for sjokoladeelskeren

ca. 12 porsjoner

Enkel 100 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Saftig sjokoladekake med bær og hvit sjokoladekrem

Springform (22cm):

Hvit sjokoladekrem:

1 Dr. Oetker Gelatinblad
5 dl fløte
300 g hvit sjokolade (hakket)
2 ts Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje

Kakebunn:

100 g smeltet smør
150 g Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk (smeltes)
2 ss Dr. Oetker Bakekakao
4 eggeplommer str. M/L
2 egg str. M/L
125 g sukker
50 g mandelmel
100 g hvetemel
2 ts Dr. Oetker Bakepulver
4 eggehviter str. M/L
100 g Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk (hakkes lett og vendes inn i røren)

Dekorasjon:

500 - 750 g bær (friske)
100 g Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk
1 ss smør

preparation

Tilberedning

1

Hvit sjokoladekrem

Bløt gelatinbladet i kaldt vann i 5 minutter. Varm fløten opp til kokepunktet, ta kjelen av platen og rør inn finhakket hvit sjokolade. Rør til sjokoladen er helt smeltet. Smelt gelatinen i den varme sjokoladefløten og tilsett vaniljesukker.

Sett sjokoladefløten kaldt til neste dag, minimum 12 timer.

2

Kakebunn

Sett ovnen på 150° C varmluft. Smør 3 springformer Ø 22 cm.

Smelt smør og hakket mørk sjokolade på svak varme og rør i kakaopulveret.

Pisk eggeplommer, egg og sukker luftig. Vend inn mandelmel, hvetemel, bakepulver, hakket sjokolade og det smeltede smøret med sjokolade og kakao.

Pisk eggehvitene stive og vend dem forsiktig inn i kakerøren.

Fordel røren i 3 smurte springformer (Ø 22 cm). Stek bunnene i ca. 14-16 minutter og avkjøl på en bakerist. Alternativt kan du steke en og en bunn i en springform, pass på at bunnen er avkjølt før den tas ut av formen.

3

Fyll og dekor

Pisk den hvite sjokoladekremen lett og luftig, men pass på å ikke piske for lenge. Skyll bærene og del større bær i mindre biter. Legg krem og bær lagvis mellom bunnene og spar 1/3 av bærene til pynt.

Smelt mørk sjokolade over vannbad og rør den blank med en spiseskje smeltet smør. Hell sjokoladen over kaken og la det renne litt ned på sidene. Pynt med resten av bærene.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Ditt samtykke inkluderer at data mulig kan videresendes til USA i henhold til Art. 49 GDPR. Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Her kan du også finne mere informasjon om databehandling fra teknologi leverandører og partnere i USA. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer. 

Alltid aktiv
Analyse og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg. 

Vi bruker også teknologi fra leverandører som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Vi bruker også data-partnere som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei