Flag

Saftig sjokoladekake med bær og hvit sjokoladekrem

ca. 12 porsjoner
Middels
100 minutter
En lagkake for sjokoladeelskeren
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Hvit sjokoladekrem
1Dr. Oetker Gelatinblad
5 dlfløte
300 ghvit sjokolade (hakket)
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Kakebunn
100 gsmeltet smør
150 gDr. Oetker Bakesjokolade Mørk (smeltes)
2 ssDr. Oetker Bakekakao
4eggeplommer str. M/L
2egg str. M/L
125 gsukker
50 gmandelmel
100 ghvetemel
2 tsDr. Oetker Bakepulver
4eggehviter str. M/L
100 gDr. Oetker Bakesjokolade Mørk (hakkes lett og vendes inn i røren)
Dekorasjon
500 - 750 gbær (friske)
100 gDr. Oetker Bakesjokolade Mørk
1 sssmør

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk (smeltes)
Picture - Dr. Oetker Bakekakao
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk (hakkes lett og vendes inn i røren)
Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk
1

Hvit sjokoladekrem

Bløt gelatinbladet i kaldt vann i 5 minutter. Varm fløten opp til kokepunktet, ta kjelen av platen og rør inn finhakket hvit sjokolade. Rør til sjokoladen er helt smeltet. Smelt gelatinen i den varme sjokoladefløten og tilsett vaniljesukker.

Sett sjokoladefløten kaldt til neste dag, minimum 12 timer.

2

Kakebunn

Sett ovnen på 150° C varmluft. Smør 3 springformer Ø 22 cm.

Smelt smør og hakket mørk sjokolade på svak varme og rør i kakaopulveret.

Pisk eggeplommer, egg og sukker luftig. Vend inn mandelmel, hvetemel, bakepulver, hakket sjokolade og det smeltede smøret med sjokolade og kakao.

Pisk eggehvitene stive og vend dem forsiktig inn i kakerøren.

Fordel røren i 3 smurte springformer (Ø 22 cm). Stek bunnene i ca. 14-16 minutter og avkjøl på en bakerist. Alternativt kan du steke en og en bunn i en springform, pass på at bunnen er avkjølt før den tas ut av formen.

3

Fyll og dekor

Pisk den hvite sjokoladekremen lett og luftig, men pass på å ikke piske for lenge. Skyll bærene og del større bær i mindre biter. Legg krem og bær lagvis mellom bunnene og spar 1/3 av bærene til pynt.

Smelt mørk sjokolade over vannbad og rør den blank med en spiseskje smeltet smør. Hell sjokoladen over kaken og la det renne litt ned på sidene. Pynt med resten av bærene.