Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Saftige kokostopper

En klassiker i julen.

om 90 stykker

Middels 20 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Saftige kokostopper

Kokosmasse:

2 eggeplommer
1 egg
200 g sukker
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
2 ts revet sitronskall
200 g kremost
300 g revet kokos

Dekorasjon:

150 g mørk sjokolade

preparation

Tilberedning

1

Kokosmasse

Forvarm ovnen til 180 grader, og kle en stekeplate med bakepapir. Ha eggeplomme, egg, sukker, vaniljesukker og revet sitronskall i en bolle, og rør sammen med en mikser (på høyeste hastighet) i 2 minutter til massen er luftig. Rør inn kremost og kokos. Bruk to teskjeer, og lag valnøttstore topper på stekeplaten. Stekes i midten av ovnen i ca. 10 minutter.

Løsne kokostoppene fra bakepapiret, og sett til avkjøling på en rist.

2

Dekorasjon

Del opp sjokoladen i mindre biter, og smelt over vannbad eller i mikroovn. Dypp bunnen av kokostoppene forsiktig i sjokoladen, og stryk av overflødig sjokoladen mot kanten av skålen. Sett kokostoppene på et bakepapir, og la sjokoladen stivne.