Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Scones med vanilje- og lønnesirupsmør

Raskt å lage og smaker fortreffelig.

8 - 10 stykker

Enkel 40 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Scones med vanilje- og lønnesirupsmør

Deig:

400 g hvetemel
0,5 ts Dr. Oetker Natron
1,5 ts Dr. Oetker Bakepulver
1 ss Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
0,5 ts salt
2 ss sukker
125 g smør i små terninger
2 dl kulturmelk

Vanilje- og lønnesirupsmør:

1,5 dl lønnesirup
1 ts sitronsaft
150 g mykt smør
1 ts Dr. Oetker Vanilla Paste

preparation

Tilberedning

1

Forberedelser

Forvarm ovnen.

Over-/undervarme 220 °C

2

Deig

Bland mel, natron, bakepulver, vaniljesukker, salt og sukker i en skål. Smuldre i smøret til det har konsistens som rasp. Tilsett kulturmelk, og samle deigen raskt. Hvis deigen eltes blir sconesene små, kompakte og tunge, i stedet for lette og luftige.

Trykk deigen ut på en melet overflate til en tykkelse på ca. 2-3cm., og stikk ut scones med et glass. Legg dem på en stekeplate med bakepapir, pensle dem med en blanding av egg og fløte hvis man ønsker.

Stek sconesene i 10-12 minutter til de er gyldne på toppen.

3

Vanilje- og lønnesirupsmør

Kok opp lønnesirup og sitronsaft i en kasserolle. Tilsett smøret litt om gangen og rør blandingen godt sammen. Tilsett litt vanilje, og visp det hele med en mikser til den er tykk og kremet. Server smøret til nystekte scones.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.