Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Sitronkake med rosa glasur

om 12 kakestykker

Middels 30 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sitronkake med rosa glasur

Kakebunn:

3 egg
2,5 dl sukker
140 g smeltet smør
3 dl hvetemel
1 ts Dr. Oetker Bakepulver
1 ts Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
sitronskall av 1 sitron
sitronsaft av 1 sitron

Glasur:

120 g melis
2 - 3 ss vann
Dr. Oetker Rosa Konditorfarge

preparation

Tilberedning

1

Kakebunn

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Rør inn smeltet smør. 

Rasp av sitronskallet på et fint rivjern og klem i saften av en halv sitron. 

Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker og rør forsiktig inn for hånd. 

Stekes i en rund 22-24 cm kakeform på 180 grader i 45 minutter – 1 time.

2

Glasur

Rør sammen vann og melis. Ta av 2-3 ss av melisglasuren og tilsett rosafarge. Hell den rosa melisen i en liten plastpose. 

Stryk den hvite melisglasuren utover kaken. Klipp hull i posen med rosa glasur og lag striper over kaken. Bruk en grillpinne eller lignende og lag striper for å lage mønster: dra pinnen først en vei, så motsatt vei tilbake.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.