Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Sjokoladecupcakes med vaniljefrosting

Sjokolade + vanilje = utrolig godt!

om 12 stykker

Middels 40 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sjokoladecupcakes med vaniljefrosting

Cupcakedeig:

125 g smør
200 g sukker
1 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
3 egg
100 g hvetemel
0,5 ts Dr. Oetker Bakepulver
1 pakke Dr. Oetker Hakkede Mandler (50g)
100 g mørk sjokolade
Dr. Oetker Muffinsformer Kulør

Vaniljefrosting:

150 g smør
250 g melis
1 ts vaniljearoma
2 ss kokende vann
Dr. Oetker Konditorfarger

preparation

Tilberedning

1

Cupcake-deig

Smelt sjokoladen og avkjøl. Rør smør, sukker og vanilje mykt. Visp i eggene et av gangen. Sikt hvetemel og bakepulver i deigen. Tilsett mandler og den smeltede sjokoladen, og rør deigen raskt sammen.

Fordel deigen i muffinsformene og stek dem i ca. 20 min. ved 200˚C.

2

Vaniljefrosting

Rør smøret og melis mykt. Tilsett varmt vann, vaniljeessens og konditorfarge og rør til konsistensen føles myk. Hvis frostingen kjennes for tynn tilsettes mer melis.

3

Pynt

Etter avkjøling pyntes muffinsene med frosting og ønsket strøssel.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.