Flag

Sjokoladedessert i fire lag

ca. 6 porsjoner
Middels
300 minutter
Glad i sjokolade? Dette er en dessert som treffer sjokoladeelskeren.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Browniebunn
150 gusaltet smør
2,75 dlsukker
1,5 dlDr. Oetker Bakekakao
0,5 tssalt
1 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
2egg
1 dlhvetemel
0,5 tspeppermyntearoma
Mørk sjokolademousse
1,5 poserDr. Oetker Bakesjokolade Mørk
2,75 dlfløte
1 tsDr. Oetker Gelatinpulver
1 sskaldt vann
Melkesjokolademousse
1,5 poserDr. Oetker Bakesjokolade Melk
2,75 dlfløte
1 tsDr. Oetker Gelatinpulver
1 sskaldt vann
Hvit sjokoladekrem
70 ghvit sjokolade
3 dlfløte
Dekor
Dr. Oetker Black & Gold

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakekakao
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk
Picture - Dr. Oetker Gelatinpulver
Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Melk
Picture - Dr. Oetker Gelatinpulver
Picture - Dr. Oetker Black & Gold
1

Brownie

Sett stekeovnen på 160° C. Smør en form, ca 20x20 cm, med smør og dekk med bakepapir.


Smelt smøret i en kasserolle, tilsett og bland inn sukker, kakao, salt og vaniljesukker. Bland forsiktig inn ett og ett egg. Tilslutt vendes hvetemel og aroma inn i røren, bland til røren blir jevn.


Fordel røren i formen og stek midt i stekeovnen i ca. 25 minutter. Test med en bakepinne om kaken er ferdig. La kaken avkjøles før den tas ut av formen. Hvelv ut kaken, ta av bakepairet og stikk ut 6 sirkler med ca. 6 cm i diameter. Sett på en høy krage av bakepapir rundt hver sirkel.

2

Mørk sjokolademousse

Smelt sjokoladen sammen med 1 1/4 dl fløte over vannbad. Legg gelatinet i en skål med 1 ss kaldt vann i 5-10 minutter. Sett så skålen med gelatin over vannbad så alt løser seg opp. Hell det i den smeltede sjokoladen. Bland det sammen og la det avkjøles til romtemperatur. Pisk resten av fløten stiv og bland med sjokoladen. Hell sjokolademoussen over browniene med bakepairkragene og la det sette seg i kjøleskap i 15-20 minutter.

3

Melkesjokolademousse

Tilbered melkesjokolademoussen på samme måte som den mørke sjokolademoussen. Hell den over det første laget med mousse og la det stivne i kjøleskap i minimum fire timer eller over natten.

4

Hvit sjokoladekrem og dekor

Varm opp fløten i en kassserolle, bryt opp den hvite sjokoladen og legg den i. Må ikke koke. Rør rundt til alt har smeltet og la den avkjøles i kjøleskapet, gjerne over natten. Pisk opp sjokoladekremen før servering. Ta forsiktig av kragene på de avkjølte dessertene og sprøyt den hvite sjokoladekremen på toppen. Dekorer med Black & Gold strøssel.