Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Sjokoladekake med bjørnebær og krem

om 8 kakestykker

Enkel 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sjokoladekake med bjørnebær og krem

Kakebunn:

400 g sukker
4 eggeplommer
4 eggehviter
200 g smør
300 g hvetemel
7 ss Dr. Oetker Bakekakao
3 ts Dr. Oetker Bakepulver
2 - 2,5 dl kokende vann

Sjokoladekrem:

300 g mørk sjokolade , smeltet
6 eggeplommer
6 eggehviter

Til montering av kaken:

5 dl fløte
1 pakke Dr. Oetker Cream Fix
250 - 300 g bjørnebærsyltetøy
200 g bjørnebær , friske

preparation

Tilberedning

1

Kakebunn

Pisk sukker og eggeplommer til eggedosis. Smelt smøret, la det avkjøles litt og tilsett det langsomt i eggedosisen under omrøring. Sikt mel, kakao og bakepulver sammen og vend det inn i røren. Tilsett forsiktig det kokende vannet.

Pisk eggehvitene stive i en bolle og vend dem inn i kakerøren. Smør en 24 cm rund springform med litt smeltet smør og kle bunnen med bakepapir. Hell røren i formen og stek kaken i ca 30 minutter på 75°C. La kaken bli helt avkjølt før den deles i tre lag.

2

Sjokoladekrem

Vend eggeplommene inn i den smeltede sjokoladen. Pisk eggehvitene stive og vend dem inn i sjokolademassen. Sett sjokoladekremen kjølig mens kremfløten til monteringen piskes.

3

Montering av kaken

Pisk kremen myk, tilsett Cream Fix og pisk den ferdig. Fordel halvparten av syltetøyet på den nederste kakebunnen og legg på noen friske bjørnebær. Fordel halvparten av kremen på bunnen og legg på kakebunnen til lag nr. to. Gjenta prosessen og legg på den siste kakebunnen.

Smør sjokoladekremen på sidene og på toppen av kaken med en palletkniv, slik at kremen er jevnt og pent fordelt på hele kaken. Pynt toppen av kaken med resten av bjørnebærene. Kaken kan med fordel stå en time på kjøling før servering.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.