Sjokoladekake med bjørnebær og krem

Saftig sjokoladekake fylt med krem og bjørnebær, dekket med sjokoladekrem.

ca. 8 kakestykker

Enkel 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sjokoladekake med bjørnebær og krem

Kakebunn:

400 g sukker
4 eggeplommer
4 eggehviter
200 g smør
300 g hvetemel
7 ss Dr. Oetker Bakekakao
3 ts Dr. Oetker Bakepulver
2 - 2,5 dl kokende vann

Sjokoladekrem:

300 g mørk sjokolade , smeltet
6 eggeplommer
6 eggehviter

Til montering av kaken:

5 dl fløte
1 pakke Dr. Oetker Cream Fix
250 - 300 g bjørnebærsyltetøy
200 g bjørnebær , friske

preparation

Tilberedning

1

Kakebunn

Pisk sukker og eggeplommer til eggedosis. Smelt smøret, la det avkjøles litt og tilsett det langsomt i eggedosisen under omrøring. Sikt mel, kakao og bakepulver sammen og vend det inn i røren. Tilsett forsiktig det kokende vannet.

Pisk eggehvitene stive i en bolle og vend dem inn i kakerøren. Smør en 24 cm rund springform med litt smeltet smør og kle bunnen med bakepapir. Hell røren i formen og stek kaken i ca 30 minutter på 175°C. La kaken bli helt avkjølt før den deles i tre lag.

2

Sjokoladekrem

Vend eggeplommene inn i den smeltede sjokoladen. Pisk eggehvitene stive og vend dem inn i sjokolademassen. Sett sjokoladekremen kjølig mens kremfløten til monteringen piskes.

3

Montering av kaken

Pisk kremen myk, tilsett Cream Fix og pisk den ferdig. Fordel halvparten av syltetøyet på den nederste kakebunnen og legg på noen friske bjørnebær. Fordel halvparten av kremen på bunnen og legg på kakebunnen til lag nr. to. Gjenta prosessen og legg på den siste kakebunnen.

Smør sjokoladekremen på sidene og på toppen av kaken med en palletkniv, slik at kremen er jevnt og pent fordelt på hele kaken. Pynt toppen av kaken med resten av bjørnebærene. Kaken kan med fordel stå en time på kjøling før servering.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Ditt samtykke inkluderer at data mulig kan videresendes til USA i henhold til Art. 49 GDPR. Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Her kan du også finne mere informasjon om databehandling fra teknologi leverandører og partnere i USA. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer. 

Alltid aktiv
Analyse og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg. 

Vi bruker også teknologi fra leverandører som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Vi bruker også data-partnere som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei