Sitronmåne
ca. 1 springform
Middels
Klassisk sitronkake med glasur.
Ingredienser
Slik gjør du
Ingredienser
150 g
smør
2 dl
sukker
revet sitronskall fra en vasket sitron
2
egg
4 ss
sitronsaft
2,5 dl
hvetemel
0,5 dl
melk
Tilberedelse :
100 minutter
1
Tilberedning
Rør smør, sukker og sitronskall mykt og smidig. Tilsett eggene, ett om gangen. Rør i mandler og sitronsaft.
2
Bland hvetemel, vaniljesukker og bakepulver og vend det forsiktig inn i røren sammen med melken.
3
Hell røren i en smurt springform, ca 22 cm diameter. Stek i ca. 45 minutter på 175 °C.
4
Kjenn med en bakepinne om kaken er ferdig, steketiden varierer på ulike ovner. La kaken avkjøle under et kjøkkenhåndkle.
5
Glasur
Rør sammen melis, sitronsaft og konditorfarge til en smidig glasur. Del kaken i to og legg på glasuren på begge halvdelene.
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
OPPSKRIFTER