Flag

Sitronmåne

ca. 1 springform
Middels
100 minutter
Klassisk sitronkake med glasur.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
150 gsmør
2 dlsukker
revet sitronskall fra en vasket sitron
2egg
4 sssitronsaft
Dr. Oetker Hakkede Mandler (1 pose, 50 gram)
2,5 dlhvetemel
1 ssDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1 tsDr. Oetker Bakepulver
0,5 dlmelk
Glasur
3 dlmelis
Dr. Oetker Konditorfarger - gul
ca. 3 sssitronsaft

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (1 pose, 50 gram)
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Konditorfarger - gul
1

Tilberedning

Rør smør, sukker og sitronskall mykt og smidig. Tilsett eggene, ett om gangen. Rør i mandler og sitronsaft.

2

Bland hvetemel, vaniljesukker og bakepulver og vend det forsiktig inn i røren sammen med melken.

3

Hell røren i en smurt springform, ca 22 cm diameter. Stek i ca. 45 minutter på 175 °C.

4

Kjenn med en bakepinne om kaken er ferdig, steketiden varierer på ulike ovner. La kaken avkjøle under et kjøkkenhåndkle.

5

Glasur

Rør sammen melis, sitronsaft og konditorfarge til en smidig glasur. Del kaken i to og legg på glasuren på begge halvdelene.