Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Sjokoladekake med mandler

Hjemmelaget som gleder.

12 - 16 porsjoner

Middels 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sjokoladekake med mandler

Kakedeig:

60 g mørk sjokolade
50 g mykt smør
75 g sukker
1 ss Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
2 eggeplommer str. M/L
1 pakke Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 gram)
50 g mandelmel
2 eggehviter str. M/L

Pynt:

3 ss Dr. Oetker Bakekakao
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls (eller annen valgfri dekorasjon)

preparation

Tilberedning

1

Sett ovnen på 190 °C varmluft og smør en springform, Ø 22 cm.

2

Kakedeig

Smelt sjokoladen over vannbad. Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen i en bolle. Pisk i eggeplommene en av gangen. Bland i de hakkede mandlene og mandelmelet. Pisk eggehvitene stive, og vend forsiktig inn i deigen.

Fordel deigen i den smurte springformen og stek sjokoladekaken i 15-20 minutter.

3

Pynt

Avkjøl kaken på en bakerist, dryss over kakaoen og pynt med strøssel.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.