Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Sjokoladekake med mandler og dadler

Saftig kake til jul.

12 - 16 kakestykker

Middels 40 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sjokoladekake med mandler og dadler

Kakedeig:

250 g smør
250 g mørk sjokolade
4 egg
250 g sukker
2 pakker Dr. Oetker Hakkede Mandler (100g)
150 g dadler uten sten
150 g hvetemel
3 ts kanel
1 ts nellik , malt
1 ts Dr. Oetker Bakepulver

preparation

Tilberedning

Sett ovnen på 160 grader varmluft.

1

Kakedeig

Smelt smør og hakket sjokolade i en gryte på svak varme. Visp egg og sukker skummende hvitt. Rør hakkede dadler og mandler inn i eggemassen. Rør deretter inn siktet hvetemel, kanel, nellik og bakepulver. Tilsett sjokoladesmøret, og rør deigen raskt sammen.

Ha deigen over i en smurt springform, 24 cm. Stek kaken i ca. 1 time.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.