Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Smørkake

Nydelig kaffekake med mandelflak.

1 stor langpanne

Middels 40 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Smørkake

Kakedeig:

2 dl melk
50 g smør
6 dl hvetemel
50 g gjær
0,75 dl sukker
1 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
1 klype salt
1 egg

Fyll:

100 g smør
1 dl sukker
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
2 pakker Dr. Oetker Mandelflak

preparation

Tilberedning

1

Kakedeig

Smelt smøret i en kasserolle og hell i melken. La blandingen bli lunken. Tilsett gjær og rør til den har løst seg helt opp.

2

Bland sammen mel, sukker, vaniljesukker og salt i en bakebolle. Tilsett melkeblandingen, og bearbeid deigen godt til den blir blank og smidig og slipper bakebollens sider. La deigen heve under et kjøkkenhåndkle i ca. 20 minutter på et lunt sted.

3

Smør en langpanne (ca. 30 x 40 cm) eller kle den med bakepapir. Ha deigen på en melet arbeidsflate og elt den godt. Trykk deigen ut i langpannen så den dekker hele bunnen. La kaken etterheve i ca. 15 minutter.

4

Fyll

Lag små fordypninger i kaken med ca. 3 cm mellomrom. Legg en liten smørklump i hver fordypning. Bland sukker og vaniljesukker og strø over deigen vekselvis med mandelflak.

5

Stek kaken i midten av ovnen i ca. 15 minutter på 200°C (varmluft 180°C). La kaken avkjøles under et kjøkkenhåndkle.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.