Flag

Smørkake

1 stor langpanne
Enkel
40 minutter
Nydelig kaffekake med mandelflak.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakedeig
2 dlmelk
50 gsmør
6 dlhvetemel
50 ggjær
0,75 dlsukker
1 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1 klypesalt
1egg
Fyll
100 gsmør
1 dlsukker
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
2 pakkerDr. Oetker Mandelflak

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Mandelflak
1

Kakedeig

Smelt smøret i en kasserolle og hell i melken. La blandingen bli lunken. Tilsett gjær og rør til den har løst seg helt opp.

2

Bland sammen mel, sukker, vaniljesukker og salt i en bakebolle. Tilsett melkeblandingen, og bearbeid deigen godt til den blir blank og smidig og slipper bakebollens sider. La deigen heve under et kjøkkenhåndkle i ca. 20 minutter på et lunt sted.

3

Smør en langpanne (ca. 30 x 40 cm) eller kle den med bakepapir. Ha deigen på en melet arbeidsflate og elt den godt. Trykk deigen ut i langpannen så den dekker hele bunnen. La kaken etterheve i ca. 15 minutter.

4

Fyll

Lag små fordypninger i kaken med ca. 3 cm mellomrom. Legg en liten smørklump i hver fordypning. Bland sukker og vaniljesukker og strø over deigen vekselvis med mandelflak.

5

Stek kaken i midten av ovnen i ca. 15 minutter på 200°C (varmluft 180°C). La kaken avkjøles under et kjøkkenhåndkle.