Smørkake

Nydelig kaffekake med mandelflak.

1 stor langpanne

Middels 40 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Smørkake

Kakedeig:

2 dl melk
50 g smør
6 dl hvetemel
50 g gjær
0,75 dl sukker
1 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
1 klype salt
1 egg

Fyll:

100 g smør
1 dl sukker
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
2 pakker Dr. Oetker Mandelflak

preparation

Tilberedning

1

Kakedeig

Smelt smøret i en kasserolle og hell i melken. La blandingen bli lunken. Tilsett gjær og rør til den har løst seg helt opp.

2

Bland sammen mel, sukker, vaniljesukker og salt i en bakebolle. Tilsett melkeblandingen, og bearbeid deigen godt til den blir blank og smidig og slipper bakebollens sider. La deigen heve under et kjøkkenhåndkle i ca. 20 minutter på et lunt sted.

3

Smør en langpanne (ca. 30 x 40 cm) eller kle den med bakepapir. Ha deigen på en melet arbeidsflate og elt den godt. Trykk deigen ut i langpannen så den dekker hele bunnen. La kaken etterheve i ca. 15 minutter.

4

Fyll

Lag små fordypninger i kaken med ca. 3 cm mellomrom. Legg en liten smørklump i hver fordypning. Bland sukker og vaniljesukker og strø over deigen vekselvis med mandelflak.

5

Stek kaken i midten av ovnen i ca. 15 minutter på 200°C (varmluft 180°C). La kaken avkjøles under et kjøkkenhåndkle.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei