Smultringer

En av våre klassiske julekaker.

ca. 50 - 60 stykker

Enkel 120 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Smultringer

Smultringer:

5 egg
300 g sukker
3 dl fløte
3 dl seterrømme
2 ts kardemomme
2 ts Dr. Oetker Bakepulver
2 ts hornsalt
700 - 800 g hvetemel

Til koking:

ca. 1,5 kg smult/ matfett

preparation

Tilberedning

1

Start med å piske eggedosis av sukker og egg. Pisk seterrømme og fløte til krem i en annen bolle. Bland eggedosis med krem og rør inn det tørre. Har du en bakemaskin, bruk den og sett i en k-spade eller en krok. Lag gjerne deigen dagen før du skal koke smultringene, da blir den lettere å jobbe med.

2

Oppbevar smultringdeigen kaldt, og ta ut litt og litt deig som kjevles til ca. 2-3 mm tykkelse. Bruk en smultringutstikker og legg ringene over på et brett med matpapir. Sett kjølig. 

Kok smultringene i smult eller matfett til de er gyldenbrune på begge sider og gjennomstekte. Det tar en stund før fettet blir varmt, test med en liten deigklump. Fettet er varmt nok når deigklumpen kommer opp til overflaten igjen med det samme. Bruk en hullsleiv eller enden på en tresleiv til å fiske opp smultringene. La de renne av seg på tørkepapir.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei