Sommerlig sitronkake med ostekrem

Dekorer kaken som en vakker blomstereng.

ca. 12 kakestykker

Middels 40 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sommerlig sitronkake med ostekrem

Kakebunn:

125 g mykt smør eller margarin
100 g sukker
8 g Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1 klype salt
1 ts sitronekstrakt
3 egg str. M
200 g hvetemel
16 g Dr. Oetker Bakepulver
ca. 2 ss melk

Mascarpone- og Kesam® krem:

250 g mascarpone
250 g mager Kesam® naturell
50 g sukker
8 g Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
2 ss sitronsaft

Dekorasjon:

ca. 250 g jordbær , bringebær og blåbær
litt sitronmelisse og mynteblader
ca. 25 g pistasjnøtter hakkede

preparation

Tilberedning

1

Ha bakepapir i en springform (ø 26 cm) og forvarm stekeovnen.

Over-/undervarme ca. 180 °C

Varmluft ca. 160 °C

2

kakebunn

Rør smøret glatt i en kjøkkenmaskin. Tilsett sukker, vaniljesukker, salt og sitronekstrakt gradvis under omrøring til det blir en jevn blanding. Rør inn ett og ett egg, og pisk på høyeste nivå i ca. 1/2 minutt mellom hvert egg. Bland mel og bakepulver og rør det vekselvis inn med melken i to omganger på middels hastighet. 

Hell røren i springformen og glatt den ut. Sett formen på rist i nedre tredjedel av ovnen. 

Løsne og fjern springformen. Legg kaken med bakepapiret på et rist og la den avkjøles. Snu kaken, fjern bakepapiret og vend den tilbake.

Steketid: 25 Minutter

3

Mascarpone- og Kesam® krem

Legg kakebunnen på et fat. Rør sammen mascarpone, Kesam®, sukker, vaniljesukker og sitronsaft i en bolle og fordel så kremen utover kaken.

4

Dekorasjon

Skyll og tørk bærene og del de i passende biter om nødvendig. Skjær ut noe hakk på toppen av jordbærene så de ligner tulipaner. Vask og tørk urtene. 

Lag en blomstereng med frukt, urter og pistasjnøtter, og server den gjerne med en gang. Kaken kan også stå i kjøleskap en stund før servering, men jo lenger den står jo større fare er det for at jordbærene fargen den hvite kremen rød.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei