Flag

Blåbærterte med mandelkrem

10 - 12 porsjoner
Enkel
80 minutter
Tertebunn fylt med mandelkrem og blåbær
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Mørdeig
125 ghvetemel
50 gmandelmel
50 gsukker
1 ssDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
150 gsmør
Mandelkrem
100 gsmør
100 gsukker
1 ssDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
4eggeplommer str. M/L
100 gmandelmel
2eggehviter , str. M/L
150 gblåbær , friske eller frosne

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje

Oppskriften er beregnet til en terteform Ø 24 cm.

1

Mørdeig

Bland siktet hvetemel med mandelmel, sukker og vaniljesukker i en bolle. Smuldre inn smøret, samle deigen raskt sammen og legg den i kjøleskap i minimum 30-40 minutter.

2

Sett stekeovnen på 200 ˚C varmluft.


Kjevle ut deigen og legg den over i terteformen. For å holde tertekanten på plass mens bunnen forstekes, legges et bakepapir over deigen som fylles med bakebønner eller linser.


Forstek bunnen i 15 minutter og tøm den så for bakebønnene eller linsene. Disse kan brukes flere ganger.

3

Mandelkrem

Smelt smøret på svak varme. Pisk sukker, vaniljesukker og eggeplommer skummende hvitt. Tilsett mandelmel og pisk til blandingen er jevn. Rør inn smøret.


Pisk eggehvitene stive og vend dem inn i mandelkremen. Fordel mandelkremen over tertebunnen, fordel blåbærene utover kremen og stek terten i 20-25 minutter. Serveres kald, gjerne med et dryss melis.


Tips

Blåbærene kan fint erstattes med andre bær om en ønsker det.