Flag

Sprø filoterter fylt med mascarponekrem

6 stykker
Enkel
60 minutter
Terter med med hvit sjokolade, bringebær og sitron, enkle og smakfulle.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Tertene
6 arkfilodeig
50 gusaltet smør
Fyll
150 ghvit sjokolade
200 gmascarpone
100 mlQ-Meieriene kremfløte
5 gDr. Oetker Vanilla Paste (1 ts)
Dekorasjon
ca. 30 glemon curd
ca. 72 gbringebær (18 ferske)

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste (1 ts)
1

Tertebunn

Forvarm ovnen til 200°C over- og undervarme.

Klipp til et ark filodeig så det blir kvadratisk* og klipp deretter kvadraten i 4 like store kvadrater. Dekk de til med et fuktet kjøkkenhåndkle. Gjenta med 5 ark til. Totalt skal det bli 24 små kvadratiske filoark. (*En kvadrat er en firkant hvor alle fire sider er like lange.)

2

Bruk et muffinsbrett i metall og smør 6 hull lett med smeltet smør. Ta en av de oppdelte filokvadratene og smør den med litt smør, legg på en ny i en litt annen vinkel så hjørnene begynner å danne en stjerne. Smør tynt med smør og legg på et nytt lag filodeig. Dette gjentas til det er fire lag. Legg de smurte filodeigene i muffinsformen og press de lett ned slik at de fyller ut muffinsformen. Bruk gjerne bunnen av et glass til å forsiktig dytte deigen på plass i formen. Gjenta til du har 6 terter.

3

Klipp bakepapir i firkanter, legg en i hver tertebunn og fyll på med bakebønner eller ukokt ris. Stek tertebunnene i 10 minutter, ta brettet ut, fjern bakepapiret og bakebønnene (det er veldig varmt!). Sett brettet tilbake i ovnen og stek videre i ca. 5 minutter til de får en fin gyldenbrun farge. Så snart de er avkjølte nok til å håndteres tas de ut av formen og avkjøles helt på en bakerist.

4

Fyll

Mens terteformene avkjøles kan fyllet lages. Del opp den hvite sjokoladen og smelt den over vannbad. Sett den smeltede sjokoladen til side til avkjøling.

5

Ha mascarpone, fløte og vanilla paste i en bolle og pisk til det dannes myke topper. Ha i den smeltede sjokoladen og pisk til alt er blandet.

6

Montering

Tertene monteres rett før servering så de holder seg sprø. Legg litt lemon curd i bunn av hver terteform. Fordel mascarponekremen likt i hver terteform og legg på litt lemon curd. Til slutt legges 3 bringebær på hver.