Sprø filoterter fylt med mascarponekrem

Terter med med hvit sjokolade, bringebær og sitron, enkle og smakfulle.

6 stykker

Middels 30 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sprø filoterter fylt med mascarponekrem

Tertene:

6 ark filodeig
50 g usaltet smør

Fyll:

150 g hvit sjokolade
200 g mascarpone
100 ml Q-Meieriene kremfløte
5 g Dr. Oetker Vanilla Paste (1 ts)

Dekorasjon:

ca. 30 g lemon curd
ca. 72 g bringebær (18 ferske)

preparation

Tilberedning

1

Tertebunn

Forvarm ovnen til 200°C over- og undervarme.

Klipp til et ark filodeig så det blir kvadratisk* og klipp deretter kvadraten i 4 like store kvadrater. Dekk de til med et fuktet kjøkkenhåndkle. Gjenta med 5 ark til. Totalt skal det bli 24 små kvadratiske filoark. (*En kvadrat er en firkant hvor alle fire sider er like lange.)

2

Bruk et muffinsbrett i metall og smør 6 hull lett med smeltet smør. Ta en av de oppdelte filokvadratene og smør den med litt smør, legg på en ny i en litt annen vinkel så hjørnene begynner å danne en stjerne. Smør tynt med smør og legg på et nytt lag filodeig. Dette gjentas til det er fire lag. Legg de smurte filodeigene i muffinsformen og press de lett ned slik at de fyller ut muffinsformen. Bruk gjerne bunnen av et glass til å forsiktig dytte deigen på plass i formen. Gjenta til du har 6 terter.

3

Klipp bakepapir i firkanter, legg en i hver tertebunn og fyll på med bakebønner eller ukokt ris. Stek tertebunnene i 10 minutter, ta brettet ut, fjern bakepapiret og bakebønnene (det er veldig varmt!). Sett brettet tilbake i ovnen og stek videre i ca. 5 minutter til de får en fin gyldenbrun farge. Så snart de er avkjølte nok til å håndteres tas de ut av formen og avkjøles helt på en bakerist.

4

Fyll

Mens terteformene avkjøles kan fyllet lages. Del opp den hvite sjokoladen og smelt den over vannbad. Sett den smeltede sjokoladen til side til avkjøling.

5

Ha mascarpone, fløte og vanilla paste i en bolle og pisk til det dannes myke topper. Ha i den smeltede sjokoladen og pisk til alt er blandet.

6

Montering

Tertene monteres rett før servering så de holder seg sprø. Legg litt lemon curd i bunn av hver terteform. Fordel mascarponekremen likt i hver terteform og legg på litt lemon curd. Til slutt legges 3 bringebær på hver.


 

Filotertene kan stekes et par dager før og oppbevares tørt, men vent med å fylle de til de skal serveres slik at de holder seg sprøe.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei