Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Ugle-cupcakes

12 stykker

Enkel 90 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Ugle-cupcakes

Cupcakes:

125 g smeltet smør
225 g hvetemel
220 g sukker
2 ts Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1 ts Dr. Oetker Bakepulver
2 egg
1,25 dl melk

Smørkrem:

500 g mykt smør
500 g melis
1 ts Dr. Oetker Bakekakao

Ansiktet til uglene:

350 g melis
om 4 ss eggehviter
Dr. Oetker Blå Konditorfarge
Dr. Oetker Gul Konditorfarge
Dr. Oetker Rød Konditorfarge
svart pastafarge
1 pakke Dr. Oetker Sugar Eyes

preparation

Tilberedning

1

Cupcakes

Ha smør, mel, sukker, vanilje, bakepulver, egg og melk i en bolle og rør det sammen. Sett stekeovnen på 160 grader. Fordel deigen i 12 muffinsformer og stek kakene i ca. 30 minutter til de er gyldne og gjennomstekte. La muffinsene avkjøles i 5 minutter før de vendes ut av formene. Kakene skal være helt avkjølte når de pyntes.

Over-/undervarme 160 °C

2

Smørkrem

Pisk smøret lett og luftig. Sikt melis og kakao sammen i en bolle og ha det gradvis i smøret under pisking. Ha smørkremen i en sprøytepose med en rund tipp på ca 10 mm.

3

Ansiktet til uglene

Pisk eggehvitene stive. Tilsett melis og pisk i to minutter inntil massen er fast og luftig i konsistensen.


Ha 2 ss av blandingen i en skål og farg den oransje med den røde og gule konditorfargen. Fordel resten av massen i to boller. Farg den ene lyseblå med blå konditorfarge, og den andre lysegrå med svart farge.


Ha den blå og den grå blandingen i hver sin sprøytepose med rund tipp. På et stekebrett med bakepapir sprøytes runde dråper to og to tett sammen. Trekk dråpene ut i en spiss ved å trekke tippen ut og opp. Ha på to Sugar Eyes så det ligner på et ansikt. Gjenta med resten av massen og la det tørke i ca 20 minutter. Ha så den oransje blandingen i en liten sprøytepose og sprøyt et nebb på hver ugle mellom øynene. La de tørke natten over på brettet.


Smørkremen sprøytes på kakene i små oppadrettede dråper, så det ligner fjær. Sprøyt små vinger på sidene av kakene og dryss på litt bakekakao. Tilslutt plasseres de blå og grå ansiktene.