Ugle-cupcakes

Vaniljecupcakes dekorert med vakre ugler.

12 stykker

Enkel 90 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Ugle-cupcakes

Cupcakes:

125 g smeltet smør
225 g hvetemel
220 g sukker
2 ts Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1 ts Dr. Oetker Bakepulver
2 egg
1,25 dl melk

Smørkrem:

500 g mykt smør
500 g melis
1 ts Dr. Oetker Bakekakao

Ansiktet til uglene:

350 g melis
ca. 4 ss eggehviter
Dr. Oetker Blå Konditorfarge
Dr. Oetker Gul Konditorfarge
Dr. Oetker Rød Konditorfarge
svart pastafarge
1 pakke Dr. Oetker Sugar Eyes

preparation

Tilberedning

1

Cupcakes

Ha smør, mel, sukker, vanilje, bakepulver, egg og melk i en bolle og rør det sammen. Sett stekeovnen på 160 grader. Fordel deigen i 12 muffinsformer og stek kakene i ca. 30 minutter til de er gyldne og gjennomstekte. La muffinsene avkjøles i 5 minutter før de vendes ut av formene. Kakene skal være helt avkjølte når de pyntes.

Over-/undervarme 160 °C

2

Smørkrem

Pisk smøret lett og luftig. Sikt melis og kakao sammen i en bolle og ha det gradvis i smøret under pisking. Ha smørkremen i en sprøytepose med en rund tipp på ca 10 mm.

3

Ansiktet til uglene

Pisk eggehvitene stive. Tilsett melis og pisk i to minutter inntil massen er fast og luftig i konsistensen.


Ha 2 ss av blandingen i en skål og farg den oransje med den røde og gule konditorfargen. Fordel resten av massen i to boller. Farg den ene lyseblå med blå konditorfarge, og den andre lysegrå med svart farge.


Ha den blå og den grå blandingen i hver sin sprøytepose med rund tipp. På et stekebrett med bakepapir sprøytes runde dråper to og to tett sammen. Trekk dråpene ut i en spiss ved å trekke tippen ut og opp. Ha på to Sugar Eyes så det ligner på et ansikt. Gjenta med resten av massen og la det tørke i ca 20 minutter. Ha så den oransje blandingen i en liten sprøytepose og sprøyt et nebb på hver ugle mellom øynene. La de tørke natten over på brettet.


Smørkremen sprøytes på kakene i små oppadrettede dråper, så det ligner fjær. Sprøyt små vinger på sidene av kakene og dryss på litt bakekakao. Tilslutt plasseres de blå og grå ansiktene.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei