Vaniljehjerter med mandler

En nydelig og sprø småkake som passer godt til jul

ca. 20 stykker

Middels 45 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Vaniljehjerter med mandler

Vaniljehjerter:

250 g hvetemel
125 g rørsukker (f. eks demerarasukker)
2 ts Dr. Oetker Vanilla Paste
1 ts hjortetaksalt
125 g mykt smør
egg str M/L

Dekor:

Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Dr. Oetker Hakkede Mandler

preparation

Tilberedning

Vaniljehjerter

Bland hvetemel, rørsukker, Vanilla Paste og Hjortetaksalt i en bolle.

Del smøret i terninger og ha det i melblandingen. Bland sammen til deigen får en smuldrete konsistens, tilsett egget og samle deigen. Ha deigen i en frysepose og legg den i kjøleskap i ca. 1 time.

Sett stekeovnen på 190 ℃ varmluft.

Kjevle ut deigen på et meldrysset bord i en tykkelse på 3-4 mm. Pass på å ikke bruke for mye mel, da deigen kan bli for tørr.

Deigen bør ikke være for hard når den kjevles ut. Er den veldig hard, la den ligge litt i romtemperatur før den kjevles.

Stikk ut hjerter og legg de på en stekeplate med bakepapir. Dryss først kakene med et tynt lag vaniljesukker og så hakkede mandler. Bruk en stekespade og trykk mandlene forsiktig ned i hjertene slik at de sitter fast i deigen.

Stek småkakene i 8-10 minutter til de er gyldne. Ta vaniljehjertene av platen for avkjøling.

Tips

Oppbevar småkakene i en lufttett beholder.

I oppskriften er det brukt en hjerteform på ca 7 cm, men bruk den du har eller bruk forskjellige former. Antall kaker vil variere etter hvilken utstikker som blir brukt.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei