Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Vinterkake med karamell og appelsin

Hjemmelaget som gleder.

om 10 - 12 kakestykker

Middels 120 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Vinterkake med karamell og appelsin

Kakedeig:

300 g smør
200 g sukker
2 ss Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
300 g hvetemel
1 ss Dr. Oetker Bakepulver
85 g fudge
revet appelsinskall fra en appelsin
1 pakke Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 gram)

Frosting og pynt:

3,5 dl melis
75 g mykt smør
400 g philadelphiaost
1 - 2 ts appelsinsaft
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls
Dr. Oetker Silver Mix Strøssel

preparation

Tilberedning

1

Kakedeig

Sett stekeovnen på 180 °C varmluft og smør en springform Ø 22 cm. Hakk fudgen i små biter og riv appelsinskallet.

Pisk smør, sukker og vaniljesukker hvitt. Tilsett ett og ett egg og pisk til det blir en flytende masse. Sikt i hvetemel og bakepulver og rør det godt sammen. Til slutt vendes fudge, revet appelsinskall og hakkede mandler inn i deigen. Fordel så i den smurte springformen.

2

Stek kaken i ca. 55 minutter. Avkjøl kaken helt i formen på en bakerist.

3

Frosting og pynt

Visp sammen ost, melis, appelsinsaft og smør til en luftig masse. Ta kaken ut av formen og sett den på et fat. Fordel frostingen på kaken og dryss med strøssel.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.