Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Vinterkjeks

Enkle, gode kjeks.

om 50 uten enheter

Middels 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Vinterkjeks

Kjeks:

250 g hvetemel
0,5 ts Dr. Oetker Bakepulver
70 g melis
0,5 ts sitronaroma
1 klype salt
1 egg
125 g mykt smør

Dekorasjon:

150 g melis
3 - 4 ss sitronsaft
Dr. Oetker Blå Konditorfarge
1 pakke Dr. Oetker Hvit Sukkerfondant

preparation

Tilberedning

1

Kjeks

Forvarm ovnen til 180 °C og legg bakepapir på bakebrett.

2

Bland mel og bakepulver i en bolle. Tilsett resten av ingrediensene og visp med en håndholdt mikser til blandingen er kremete.

Strø godt med mel på benken, og kjevle ut deigen til den er 1/2 cm tykk. Bruk en utstikker i ønsket fasong til å stikke ut kjeksene. Stek dem i ca. 12 minutter, de skal ikke steke så lenge at de blir gyldne. La kjeksene avkjøles på rist.

3

Kna sukkerfondant til en ball og kjevle den ut mellom to ark bakepapir. Stikk ut snøflak eller stjerner.

Bland melis, sitronsaft og blå konditorfarge til en jevn blanding. Tilsett litt og litt sitronsaft slik at glasuren blir passe tykk. Bruk en palettkniv til å dekorere kjeksen med den blå glasuren. Plasser et snøflak eller en stjerne på glasuren og la det tørke godt.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.