Flag

17. mai kake med jordbær og skivede mandler

ca. 12 kakestykker
Middels
70 minutter
En nydelig bløtkake fylt med krem og fersken.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Sukkerbrød
5egg
125 gsukker
125 ghvetemel
1 tsDr. Oetker Bakepulver
Fyll og dekor
5 dlfløte
3 - 4 sssukker
2 pakkerDr. Oetker Cream Fix
1 bokshermetiske fersken
jordbær , ca 1/2 kurv
1 pakkeDr. Oetker mandelflak med skall

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Cream Fix
Picture - Dr. Oetker mandelflak med skall
1

Sukkerbrød

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt mel og bakepulver i en bolle og vend dette forsiktig inn i eggedosisen. Ha røren i en springform 24 cm. Stekes på 175 grader i ca. 30-40 minutter.

Over- og undervarme: 175 °C

2

Fyll og dekor

Rist mandelflakene på et stekebrett i stekeovnen på 200 i ca. 10 minutter til de er gyldne. La de avkjøles helt.


Pisk kremen myk sammen med sukkeret, tilsett Cream Fix og pisk den ferdig. Kutt 6-7 halve fersken i biter. Del den avkjølte kakebunne i tre deler. Dynk med laken fra boksen og legg på rikelig med fersken. Legg på pisket kremfløte, fordel det utover bunnen og gjenta på neste lag. Dekk siden av kaken med de ristede mandelflakene. Ha resten av kremen i en sprøytepose og sprøyt små topper med krem på toppen av kaken. Dekorer med hele jordbær.