Flag

Black Magic Sjokoladekake

8 - 10 kakestykker
Enkel
90 minutter
Oppskriften på en drøm av en kake, fylt med deilig sjokoladekrem og toppet med friske bær og nydelig sjokolade.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakedeig
150 ghvetemel
250 gsukker
50 gDr. Oetker Bakekakao
1 tsDr. Oetker Natron
1 tsDr. Oetker Bakepulver
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1 tssalt
1egg
1,25 dlkaffe
1,25 dlmelk
1,5 dlrapsolje
Sjokoladekrem
2 poserDr. Oetker Bakesjokolade Mørk
300 gmykt smør
170 gmelis
1 klypesalt
1 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Pynt
300 gjordbær eller andre bær
Dr. Oetker Sjokoladeblader og Toffifee, Maltesers eller annen sjokolade

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakekakao
Picture - Dr. Oetker Natron
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Sjokoladeblader og Toffifee, Maltesers eller annen sjokolade
1

Kakedeig

Forvarm ovnen til 175°C. Kle bunnen av en springform (22cm) med bakepapir.


Rør de tørre ingrediensene sammen i en skål. Bland de våte ingrediensene i de tørre, og rør til deigen er jevn og uten klumper.


Hell deigen i springformen. Stek kaken nederst i ovnen i ca. 45 minutter, bruk en liten trepinne og sjekk om kaken er ferdigstekt. La kaken avkjøles helt i springformen. Del den deretter i to lag med en brødkniv.

2

Sjokoladekrem

Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovn og avkjøles helt. Visp smør, melis, salt og vaniljesukker med en håndmikser til blandingen er kremet og hvit. Visp videre ved lav hastighet, mens sjokoladen helles langsomt i. Visp til kremen har en skinnende og glatt konsistens.

3

Montering og pynt

Legg den ene kakebunnen på et serveringsfat. Fordel halvparten av sjokoladekremen over. Legg den andre kakebunnen over, og fordel resten av kremen på toppen av kaken.


Dekorer kaken med friske bær og små sjokolader.