
Hylleblomstsaft
ca. 1500 - 2000 milliliter
Enkel
30 minutter
En sommerlig drikke med en god og frisk smak av hylleblomst.
Ingredienser
Slik gjør du
Hylleblomstsaft
2
økologiske sitroner
40
blomstrende hylleblomstkroner
1 kg
sukker
40 g
sitronsyre
1,5 l
kokende vann
Totalt :
30 minutter
Tilberedelse :
30 minutter
1
Hylleblomstsaft
Vask sitronene og skjær de i tynne skiver. Klipp av de groveste stilkene fra hylleblomstkronene. Legg de skivede sitronene og hylleblomstene i en stor bolle sammen med sukker og sitronsyre. Hell over kokende vann og rør til sukker og sitronsyre er oppløst.
Dekk til bollen og la den stå kjølig og trekke i 4-6 dager.
Sil saften og hell den på flasker, eventuelt fyll den i poser til frysing. Om saften fryses eller drikkes kort tid etter den er laget så trenger den ingen konservering.
Tips
Bland den konsentrerte saften med kaldt eller kokende vann etter smak. Eller ha litt saft i et champagneglass og tilsett en musserende vin som en lett velkomstdrikk på en varm sommerdag.
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
OPPSKRIFTER
Flere smakfulle ideer
Sjokoladefondant![]()

25 MinEnkel
Sjokoladefondant
25 MinEnkel
Sjokoladefondant
Chiagrøt med vanilje![]()

735 MinEnkel
Chiagrøt med vanilje
735 MinEnkel
Chiagrøt med vanilje
Smuldrepai med eple og mandelflak![]()

40 MinEnkel
Smuldrepai med eple og mandelflak
40 MinEnkel
Smuldrepai med eple og mandelflak
Rabarbrasaft med vanilje![]()

760 MinEnkel
Rabarbrasaft med vanilje
760 MinEnkel
Rabarbrasaft med vanilje
Hjemmelaget is med cookie dough![]()

60 MinEnkel
Hjemmelaget is med cookie dough
60 MinEnkel
Hjemmelaget is med cookie dough
Panna cotta![]()

20 MinEnkel
Panna cotta
20 MinEnkel
Panna cotta
Følg Dr. Oetker på sosiale medier