Flag

Hylleblomstsaft

ca. 1500 - 2000 milliliter
Enkel
30 minutter
En sommerlig drikke med en god og frisk smak av hylleblomst.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Hylleblomstsaft
2økologiske sitroner
40blomstrende hylleblomstkroner
1 kgsukker
40 gsitronsyre
1,5 lkokende vann

Se produkter

1

Hylleblomstsaft

Vask sitronene og skjær de i tynne skiver. Klipp av de groveste stilkene fra hylleblomstkronene. Legg de skivede sitronene og hylleblomstene i en stor bolle sammen med sukker og sitronsyre. Hell over kokende vann og rør til sukker og sitronsyre er oppløst.

Dekk til bollen og la den stå kjølig og trekke i 4-6 dager.

Sil saften og hell den på flasker, eventuelt fyll den i poser til frysing. Om saften fryses eller drikkes kort tid etter den er laget så trenger den ingen konservering.


Tips

Bland den konsentrerte saften med kaldt eller kokende vann etter smak. Eller ha litt saft i et champagneglass og tilsett en musserende vin som en lett velkomstdrikk på en varm sommerdag.