
Kanelsnurrer med sjokoglasur
Se produkter
Bland alt det tørre i en bake-/ kjøkkenmaskin, tilsett kald væske og egg. Smuldre gjæren i bollen og start maskinen. Elt på lav fart. Synes du deigen virker for tørr eller fast- tilsett litt mer væske.
Vei opp smøret og del det terninger. Når deigen har eltet i 12-15 minutter kan smøret tilsettes.
Deigen eltes godt i totalt 15- 25 minutter, de siste 5 minuttene økes farten. Kjør deigen hardt på maks fart i det siste minuttet til deigen slipper bollen.
Tips: for å vite om du har eltet og knadd nok- ta en liten deigkule og dra den mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne er den ferdig eltet (glutentest). Hvis den revner og virker "kort" når du drar i den, elt deigen videre.
Pakk bakebollen inn i en pose, sett den på benken og hev deigen til dobbel størrelse (ca. 1 time).
Kjevle deigen til et rektangel. Rør sammen sukker, kanel og mykt smør, og stryk det utover deigen.
Rull deigen sammen og del opp i stykker på ca 3 cm. Plasser snurrrene med litt mellomrom på en plate med bakepapir.
Etterhev i ca. 30-45 minutter.
Stek de lavt i ovnen på 220 grader over- og undervarme, eller 200 grader varmluft i ca. 7-12 minutter.
La de avkjøles og dekorer med pynteglasur med sjokoladesmak.
OPPSKRIFTER
Flere smakfulle ideer

Kringle med valnøtter og kanel

Ostespiraler

Enkel deig til pinnebrød

Juleboller

Kaldhevede rundstykker med enkel surdeig

Mini focaccia pizza med enkel surdeig
