Flag

Sjokoladecupcakes med vaniljefrosting

ca. 12 stykker
Enkel
40 minutter
Sjokolade + vanilje = utrolig godt!
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Cupcakedeig
125 gsmør
200 gsukker
1 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
3egg
100 ghvetemel
0,5 tsDr. Oetker Bakepulver
1 pakkeDr. Oetker Hakkede Mandler (50g)
100 gmørk sjokolade
Dr. Oetker Muffinsformer Kulør
Vaniljefrosting
150 gsmør
250 gmelis
1 tsvaniljearoma
2 sskokende vann
Dr. Oetker Konditorfarger

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (50g)
Picture - Dr. Oetker Konditorfarger
1

Cupcake-deig

Smelt sjokoladen og avkjøl. Rør smør, sukker og vanilje mykt. Visp i eggene et av gangen. Sikt hvetemel og bakepulver i deigen. Tilsett mandler og den smeltede sjokoladen, og rør deigen raskt sammen.


Fordel deigen i muffinsformene og stek dem i ca. 20 min. ved 200˚C.

2

Vaniljefrosting

Rør smøret og melis mykt. Tilsett varmt vann, vaniljeessens og konditorfarge og rør til konsistensen føles myk. Hvis frostingen kjennes for tynn tilsettes mer melis.

3

Pynt

Etter avkjøling pyntes muffinsene med frosting og ønsket strøssel.