Flag

Chiagrøt med vanilje

2 - 4 porsjoner
Enkel
735 minutter
Chiagrøt er godt til frokost, som et mellommåltid eller til dessert.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Chiagrøt
5 dlmandelmelk , eller annen melk
50 gchiafrø
2 tsDr. Oetker Vanilla Paste
1 knivsoddsalt - om ønskelig
Topping
littblåbærsyltetøy
littDr. Oetker Mandelflak evnt. hasselnøttflak
50 - 100 gfriske blåbær

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Mandelflak evnt. hasselnøttflak
1

Chiagrøt

Ha mandelmelk, chiafrø, vaniljepasta og salt i en boks eller bolle med lokk. Rør godt rundt og sett på lokket. Sett grøten i kjøleskap og rør godt i grøten etter 1-2 timer. La den så stå i kjøleskapet over natten.

2

Topping til chiagrøt

Rør godt gjennom grøten og fordel den i glass eller skåler. Ha på blåbærsyltetøy, skivede mandler og friske blåbær. For ekstra god smak kan mandlene ristes gylne i stekepanne.


Tips
Picture - BLAABAER SYLTETOJ web

Man kan røre inn yoghurt eller skyr i den ferdige grøten, det gir litt syrlighet og gjør også konsistensen noe lettere. Om man ønsker en litt søtere grøt kan man tilsette for eksempel honning eller lønnesirup.

Chiagrøten er holdbar så lenge som melken som er brukt er holdbar etter åpning, det er gjerne 3-4 dager.