Bringebærpai
10 - 12 kakestykker
Enkel
Med fyll av bringebær og marsipan.
Ingredienser
Slik gjør du
Fyll
250 g
marsipan
250 g
sukker
4 - 5
eggehviter
250 g
bringebær (eller andre bær etter ønske)
Tilberedelse :
60 minutter
1
Kakedeig
Skrap ut frøene fra en halv vaniljestang og bland dem i melisen. Bland sammen mel og melis. Del smøret i terninger. Tilsett smør og egg i melblandingen, og jobb deigen raskt sammen. Pakk deigen i plast, og la den hvile en time i kjøleskap.
Sett ovnen på 175 °C.
2
Spar 1/3 av deigen og kjevle/trykk ut resten. Legg den i en smurt form, og fordel bringebærene over paibunnen. Riv marsipanen og bland det med sukker og eggehviter til en jevn og klumpfri masse. Fordel massen over bringebærene og avslutt med å lage et rutenett av resten av deigen.
3
Stek paien i ca. 30-40 minutter til den er gylden. Server den gjerne lunken med vispet krem eller vaniljeis.
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
OPPSKRIFTER