Sukkerbrød, grunnoppskrift
1 springform
Middels
En god kakebunn er en perfekt start for en vellykket kake.
Ingredienser
Slik gjør du
Sukkerbrød
4
egg
2 dl
sukker
1 dl
hvetemel
1 dl
potetmel
2 ss
lunkent vann
Tilberedelse :
60 minutter
1
Sett ovnen på 175 °C og smør og strø en springform, 26 cm i diameter.
2
Pisp egg og sukker til eggedosis. Bland og sikt i hvetemel, potetmel, bakepulver og vaniljesukker. Vend det forsiktig inn i røren. Tilsett vannet og rør litt slik at du får en jevn røre.
3
Hell i formen og stek kaken i nedre del av ovnen i ca. 40 minutter. Kjenn med en bakepinne om den er ferdig.
La kaken avkjøles opp ned i formen på en bakerist. Kaken må være helt avkjølt før den skjæres i tre deler.
Oppskriftstips
Vær nøye med å ikke røre for mye når du tilsetter melet, da kan kaken bli seig. Kaker med potetmel må stekes med en gang ellers risikerer man at potetmelet synker til bunns og kaken blir ujevn.
Tips
Tips: Vær nøye med å ikke røre for mye når du tilsetter melet, da kan kaken bli seig. Kaker med potetmel må stekes med en gang ellers risikerer man at potetmelet synker til bunns og kaken blir ujevn.
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
OPPSKRIFTER