Flag

Sukkerbrød, grunnoppskrift

1 springform
Middels
60 minutter
En god kakebunn er en perfekt start for en vellykket kake.
Ingredienser
Slik gjør du
Oppskriftstips
Vær nøye med å ikke røre for mye når du tilsetter melet, da kan kaken bli seig. Kaker med potetmel må stekes med en gang ellers risikerer man at potetmelet synker til bunns og kaken blir ujevn.
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Sukkerbrød
4egg
2 dlsukker
1 dlhvetemel
1 dlpotetmel
2 tsDr. Oetker Bakepulver
1 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
2 sslunkent vann

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje

Sett ovnen på 175 °C og smør og strø en springform, 26 cm i diameter.

1

Pisp egg og sukker til eggedosis. Bland og sikt i hvetemel, potetmel, bakepulver og vaniljesukker. Vend det forsiktig inn i røren. Tilsett vannet og rør litt slik at du får en jevn røre.

2

Hell i formen og stek kaken i nedre del av ovnen i ca. 40 minutter. Kjenn med en bakepinne om den er ferdig.


La kaken avkjøles opp ned i formen på en bakerist. Kaken må være helt avkjølt før den skjæres i tre deler.

Oppskriftstips

  • Vær nøye med å ikke røre for mye når du tilsetter melet, da kan kaken bli seig. Kaker med potetmel må stekes med en gang ellers risikerer man at potetmelet synker til bunns og kaken blir ujevn.