Sunn Sjokoladekake
ca. 8 stykker
Middels
60 minutter
En saftig gluten- og sukkerfri sjokoladekake som smaker nydelig med friske bær og ristede mandler.
Ingredienser
Slik gjør du
Sjokoladekake
15
dadler , store
stor
bananer (1 stk)
3
egg
4 ss
kokosolje
3 ss
kaffe / espresso
1 dl
Kokoskrem
2 dl
kokosmelk (det tykke, faste laget i boksen)
1 ss
1 pakke
Totalt :
60 minutter
Tilberedelse :
60 minutter
1
Sjokoladekake
Hakk dadlene og kjør dem i en mixer eller stavmikser. Tilsett banan, egg, kokosolje og kaffe og bland til en jevn deig.
2
Bland sammen hakkede mandler, kakao og bakepulver. Rør det så inn i deigen.
3
Hell deigen i en smurt kakeform (Ø 18-20 cm) og stek i 30 minutter på 180 °C midt i ovnen.
4
Kokoskrem
Pisk det tykke, faste laget av kokosmelk sammen med kakao og frøene fra vaniljestangen til det blir luftig. La det stå i kjøleskapet en halvtimes tid for å avkjøles. Rist de skivede mandlene i en stekepanne til de er gyldne.
5
Server kaken med pisket kokoskrem og ristede mandler, og gjerne friske bær.
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
OPPSKRIFTER