Forvarm stekeovnen til 180°C over- og undervarme/160°C varmluft.
Smør og kle 3 runde former (ca. 18 cm i diameter) med bakepapir.
Bland soyamelk og sitronsaft i en liten bolle, det skal begynne å tykne. Sett til side.
Ha mel, bakepulver, natron, kakao og sukker i en bolle og bland det godt sammen. Lag en grop i midten. I en annen bolle blander du eplemos og 1 ts bakepulver.
Hell olje, vaniljeekstrakt og eplemosblandingen i de tørre ingrediensene og visp sammen til det akkurat er blandet. Tilsett deretter soyamelkblandingen og visp det inn i røren.
Fordel røren jevnt i de 3 formene. Stek bunnene i ca. 25-30 minutter til de er ferdige. Test med en bakepinne om bunnene er ferdigstekte. Den skal ikke feste seg noe kakebunn på den når du stikker i midten av kakene . La bunnene avkjøles i formen i 15 minutter. Hvelv de deretter ut på en bakerist og la de avkjøles helt.
Når kakebunnene er avkjølte, bruk en kniv til å skjære av toppen på en av kakebunnene slik at den blir plan og legg den på et kakefat eller serveringsfat.
Legg til side 8 Oreokjeks og smuldre resten fint. Kok opp vannet til fyllet. Pisk det kjøleskapskalde vegetabilske smøret til det er kremet. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin til dette da det kan være tungt med en håndmikser. Sikt i melisen mens du fortsetter å piske til det er helt blandet. Til slutt heller du i det kokende vannet, litt om gangen, til du får ønsket konsistens. Bland i Oreosmulene i smørkremen.
Bre et lag smørkrem på den første bunnen. Legg på neste bunn og gjenta. Avslutt med et lag smørkrem på toppen av kaken.
Ha resten av smørkremen i en sprøytepose med en åpen stjernetipp. Sprøyt topper på kaken.
Hell kokosmelken og sjokoladen i en bolle og varm i mikrobølgeovnen i 30 sekunder. Rør om og sett mikrobølgeovnen på ytterligere 10 sekunders intervaller til du har en glatt og smidig sjokoladeganache.
La ganachen renne over kantene på kaken ved hjelp av en skje eller sprøytepose. Dekorer kaken med de gjenværende Oreokjeksene.
Kaken er klar til å nytes!
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker