1-års bursdagskake

Denne kaken passer perfekt til å feire barnets første fødselsdag.

12 - 16 kakestykker

Enkel 90 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften 1-års bursdagskake

Vanilje kagebunde:

400 g mykt smør
500 g sukker
6 egg str M/L
2 dl helmelk
2 ts Dr. Oetker Vanilla Paste
480 g hvetemel
4,5 ts Dr. Oetker Bakepulver , eller 1½ spsk.

Smørkrem og fyll:

2 poser Dr. Oetker Buttercream Base
500 g mykt smør
200 g jordbærsyltetøy
Dr. Oetker Blå Konditorfarge
Dr. Oetker Rosa Konditorfarge
Dr. Oetker Grønn Konditorfarge
Dr. Oetker Lilla Konditorfarge
Dr. Oekter Oransje Konditorfarge

preparation

Tilberedning

1

Kakebunn med vanilje

Sett stekeovnen på 180 °C over- og undervarme eller 160 °C varmluft.
Smør 3 springformer (ø 20 cm) og legg bakepapir i bunnen.

Pisk smør og sukker hvitt og luftig i en stor bolle. I en annen bolle piskes egg, melk og viljepasta sammen.

Sikt sammen hvetemel og bakepulver i en bolle. Tilsett så vekselvis litt av melblandingen og litt av bollen med pisket smør og sukker. Pisk godt imellom. Fordel røren i de tre smurte formene med bakepapir i bunnen. Det blir ca. 600 gram røre i hver form.

Stek kakene i 30-40 minutter. Bruke en bakepinne for å se om de er ferdige. La kakebunnene avkjøles i formene i 15 minutter før de tas ut og avkjøles på rist.

2

Smørkrem

Bland romtemperert smør og Base for Buttercream i en bolle og pisk med håndmikser i 4-5 minutter, til det er lett og luftig.

3

Montering av kaken

Legg en kakebunn på et kakefat. Ha litt av smørkremen i en sprøytepose og klipp et hull. Sprøyt en 1 cm tykk ring av smørkrem langs kanten av kakebunnen. Fordel halvparten av syltetøyet i ringen av smørkremen. Smørkremen vil holde syltetøyet på plass. Legg på neste kakebunn og gjenta. Til slutt legges den tredje kakebunnen på. Smør opp hele kaken med smørkrem: start på toppen og fortsett så nedover sidene til hele kaken er dekket.

Sett kaken i kjøleskap.

4

Farget smørkrem til dekorasjon

Fordel resten av smørkremen i fem boller og farg de med henholdsvis blå, rosa, grønn, lilla og oransje konditorfarge. Fordel de fargede smørkremene i sprøyteposer og klipp et hull på ca. 1 cm. 

5

Dekorering

Ta kaken ut av kjøleskapet og sprøyt ut en rekke topper på ca 1 cm øverst rundt hele kaken. Bytt tilfeldig mellom de forskjellige fargene. Bruk baksiden på en teskje til å lage mønsteret. Press den forsiktig ned i toppen og dra  teskjeen litt nedover for å skape dråpemønsteret.

Sprøyt så en ny runde med topper rundt kaken med litt mer mellomrom enn første runde, slik at de overlapper hverandre. Trykk de så ut med teskjeen. Forsett med ny runde topper og la det være enda større avstand mellom de og gjenta. Jo lenger ned på kaken jo større avstand mellom toppene.

Tips

Bruk favorittsyltetøyet som fyll, det kan gjerne være hjemmelaget.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei