Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Amalies vaniljekaker

Ca. 150- 200 stk.

om 150 - 200 stykker

Enkel 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Amalies vaniljekaker

Deig:

375 g mykt smør
250 g sukker
2 eggeplommer
1 Dr. Oetker Vaniljestang
1 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
0,25 ts hjortetaksalt
500 g hvetemel

preparation

Tilberedning

1

Rør smør og sukker godt sammen, rør deretter i eggeplommene. Finhakk vaniljestangen med en kniv. Sikt vaniljesukker, hjortetaksalt og hvetemel sammen i en skål, og bland med den hakkede vaniljestangen. Elt deretter smør- og melblandingen sammen.

2

La deigen hvile i kjøleskapet i 30 minutter.

3

Trill deigen til små kuler på størrelse med en 5-krone. Legg kulene på en stekeplate, og trykk dem en anelse flate med en gaffel. Dypp eventuelt gaffelen i mel, så deigen ikke klistrer.

4

Stek kakene i 7-8 min. på 180°C, til de er lett gyldne i fargen. Avkjøl kakene på rist, og oppbevar dem i kjøleskap.

Optimal anvendelse av vaniljestenger

Ofte brukes kun kornene i en vaniljestang, men en stor del av smaken sitter faktisk i selve stangen. Ved å skrape ut kornene og kaste stangen, mistes mye av den karakteristiske og aromatiske vaniljen, som gir bakverk og desserter den velkjente smaken og duften. I Amalies vaniljekaker brukes hele vaniljestangen for å gi en intens smak og duft av vanilje.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.