Appelsinkake med overraskelseshjerte

En saftig appelsinkake med fyll av mandelmasse og kakao. Glasuren er laget på hvit sjokolade.

ca. 15 skiver

Enkel 100 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Appelsinkake med overraskelseshjerte

Kakedeig:

180 g mykt smør
2 dl sukker
1 ss Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
1 appelsin , revet skall
1 klype salt
3 egg
3,5 dl hvetemel
1 ts Dr. Oetker Bakepulver

Mandelfyll:

200 g mandelmasse (kransekakedeig eller marsipan kan også brukes)
1 ss Dr. Oetker Bakekakao
1 ss melis

Glasur:

250 g hvit sjokolade
0,75 dl fløte
ca. 2 - 3 ss Dr. Oetker Lovemix Strøssel
ca. 2 - 3 ss Dr. Oetker Chokodekor

preparation

Tilberedning

1

Mandelhjerte

Riv mandelmassen og bland med kakao og melis. Lag en pølse, ca. 20 cm lang. Skjær ut en "V" fra oversiden, og form kantene runde. Undersiden av pølsen formes til en hjertespiss.

2

Kakedeig

Pisk smør, sukker, vaniljesukker, appelsinskall og salt til en luftig masse. Rør i ett og ett egg av gangen. Bland melet med bakepulveret og rør det inn i deigen.

3

Hell halvparten av kakedeigen i en smurt avlang form, ca 11 x 25 cm. Legg marsipanhjertet i formen med spissen ned. Fordel resten av deigen over hjertet og stek på 180°C i ca. 50 minutter. Kjenn med en bakepinne om kaken er ferdig.

4

Glasur

Hakk den hvite sjokoladen. Kok opp fløten, ta den av varmen og rør i sjokoladen. Rør til sjokoladen er oppløst. Hell glasuren over den avkjølte kaken og dekorer med strøssel.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei