Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Blåbærpannacotta

En dessert som ikke bare ser vakker ut, men som også smaker nydelig.

8 stykker

Enkel 30 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Blåbærpannacotta

Ingredienser:

1.5 Dr. Oetker Gelatinblader
150 g blåbær ferske eller frosne
3 dl Q-Meieriene kremfløte
1 ts sukker
1 stk. Dr. Oetker Vaniljestenger

Hvit sjokoladeganache:

200 g hvit sjokolade hakket
1 dl Q-Meieriene kremfløte

Dekor:

noen blåbær ,ferske
litt sitronmelisse
Dr. Oetker Sjokoladeblader
frysetørket jordbær om ønskelig

preparation

Tilberedning

1

Pannacotta

Ha blåbærene i en kjele sammen med fløte, sukker og vanilje. La blandingen koke opp og småkoke på lav varme i ca. 10 minutter. Ta kjelen av varmen og hell blandingen gjennom en finmasket sil. 

Legg gelatinen i kaldt vann i min. 5 minutter. Ta opp gelatinen og kryst ut vannet. La den smelte under omrøring i blåbærfløten. Fordel røren i 8 små snapsglass (gjerne av plast). Sett i kjøleskap i 3 timer til pannacottaen har stivnet.

2

Hvit sjokoladeganche

Kok opp fløten, hell den over den hakkede sjokoladen og rør til alt har smeltet.

Ta pannacottaene ut av kjøleskapet og løsne de forsiktig ut av glassene og over på en asjett. Dekorer med hvit sjokoladeganach, blåbær, sitronmelisse, sjokoladeblader og eventuelt frysetørket jordbær. 

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.