Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Blåbærterte med mandelkrem

- Hjemmelaget som gleder.

10 - 12 porsjoner

Middels 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Blåbærterte med mandelkrem

Mørdeig:

125 g hvetemel
50 g mandelmel
50 g sukker
1 ss Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
150 g smør

Mandelkrem:

100 g smør
100 g sukker
1 ss Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
4 eggeplommer str. M/L
100 g mandelmel
2 eggehviter , str. M/L
150 g blåbær , friske eller frosne

preparation

Tilberedning

Oppskriften er beregnet til en terteform Ø 24 cm.

1

Mørdeig

Bland siktet hvetemel med mandelmel, sukker og vaniljesukker i en bolle. Smuldre inn smøret, samle deigen raskt sammen og legg den i kjøleskap i minimum 30-40 minutter.

2

Sett stekeovnen på 200 ˚C varmluft.

Kjevle ut deigen og legg den over i terteformen. For å holde tertekanten på plass mens bunnen forstekes, legges et bakepapir over deigen som fylles med bakebønner eller linser.

Forstek bunnen i 15 minutter og tøm den så for bakebønnene eller linsene. Disse kan brukes flere ganger.

3

Mandelkrem

Smelt smøret på svak varme. Pisk sukker, vaniljesukker og eggeplommer skummende hvitt. Tilsett mandelmel og pisk til blandingen er jevn. Rør inn smøret.

Pisk eggehvitene stive og vend dem inn i mandelkremen. Fordel mandelkremen over tertebunnen, fordel blåbærene utover kremen og stek terten i 20-25 minutter. Serveres kald, gjerne med et dryss melis.

Tips

Blåbærene kan fint erstattes med andre bær om en ønsker det.