Blåbærterte med mandelkrem

- Hjemmelaget som gleder.

10 - 12 porsjoner

Middels 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Blåbærterte med mandelkrem

Mørdeig:

125 g hvetemel
50 g mandelmel
50 g sukker
1 ss Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
150 g smør

Mandelkrem:

100 g smør
100 g sukker
1 ss Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
4 eggeplommer str. M/L
100 g mandelmel
2 eggehviter , str. M/L
150 g blåbær , friske eller frosne

preparation

Tilberedning

Oppskriften er beregnet til en terteform Ø 24 cm.

1

Mørdeig

Bland siktet hvetemel med mandelmel, sukker og vaniljesukker i en bolle. Smuldre inn smøret, samle deigen raskt sammen og legg den i kjøleskap i minimum 30-40 minutter.

2

Sett stekeovnen på 200 ˚C varmluft.

Kjevle ut deigen og legg den over i terteformen. For å holde tertekanten på plass mens bunnen forstekes, legges et bakepapir over deigen som fylles med bakebønner eller linser.

Forstek bunnen i 15 minutter og tøm den så for bakebønnene eller linsene. Disse kan brukes flere ganger.

3

Mandelkrem

Smelt smøret på svak varme. Pisk sukker, vaniljesukker og eggeplommer skummende hvitt. Tilsett mandelmel og pisk til blandingen er jevn. Rør inn smøret.

Pisk eggehvitene stive og vend dem inn i mandelkremen. Fordel mandelkremen over tertebunnen, fordel blåbærene utover kremen og stek terten i 20-25 minutter. Serveres kald, gjerne med et dryss melis.

Tips

Blåbærene kan fint erstattes med andre bær om en ønsker det.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv

Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei