Bløtkakebiter til 17. mai

Disse lekre bløtkakebitene er perfekt til 17. mai og kan også serveres ved andre festlige anledninger.

6 stykker

Enkel 60 minutter

Bløtkake kan varieres i det uendelige, og er alltid en slager om det er 17. mai, bursdag eller jubileum. Denne gangen har vi laget porsjonsbiter og dekorert de med friske bær.

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Bløtkakebiter til 17. mai

Sukkerbrød:

4 egg
100 g sukker
110 g hvetemel
0,5 ts Dr. Oetker Bakepulver

Fyll og dekor:

litt jordbærsyltetøy eller annen smak etter ønske
5 dl Q-Meieriene kremfløte
0.5 Dr. Oetker Vaniljestenger
1 pose Dr. Oetker Cream Fix
4 ss sukker
jordbær
blåbær

preparation

Tilberedning

1

Sukkerbrød

Sett stekeovnen på 210 °C over- og undervarme

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. 

Sikt mel og bakepulver i en bolle og vend dette forsiktig inn i eggemassen med en slikkepott.  

Stryk massen ut på en stekeplate kledd med bakepapir, litt større enn 30 x 30 cm så kantene kan trimmes når den er ferdig stekt. Pass på å få jevn tykkelse. (Når sukkerbrødet er avkjølt skal det skjæres ut 3 bunner som alle er 10 x 30 cm.)

Stek sukkerbrødet i 5-10 minutter og la det avkjøles helt før kaken monteres.

2

Montering av kaken

Trim kantene på sukkerbrødet og skjær ut tre bunner på 10 cm x 30 cm.

Skrap ut frøene av en halv vaniljestang og ha frøene i fløten. Pisk fløten til en myk krem. Bland Cream fix med sukkeret og dryss inn i kremen mot slutten av piskingen. Stopp å piske når kremen begynner å bli stiv. Ta av 1/3 del av kremen til dekor. 

Fordel et tynt lag syltetøy på  en bunn. Ha på krem. Gjenta med neste lag. Legg på siste bunn og stryk krem på toppen og på kantene. Del kaken opp i seks biter (5 cm store stykker). Ha resten av kremen i en sprøytepose med en stjernetipp, og dekorer hvert stykke etter ønske med krem og bær.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei