Dansk kjekskake

En lekker konfektkake med kjeks, fyldig sjokoladesmak og et hint av frisk appelsin.

12 - 14 porsjoner

Middels 30 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Dansk kjekskake

Kjekskake:

250 g mørk sjokolade (60-86 % kakao)
150 g smør
4 eggeplommer str M/L
70 g melis
2 ss Dr. Oetker Bakekakao
1 ss Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1 knivsodd salt
appelsinjuice (saften av 1 appelsin)
1 dl Q-Meieriene kremfløte
ca. 170 g vaniljekjeks (firkantede kjeks)

Dekorasjon:

0,5 poser Dr. Oetker Mandelflak (valgfritt)
revet appelsinskall helst fra en ubehandlet appelsin

preparation

Tilberedning

1

Kjekskake

Hakk sjokoladen i små biter.

Smelt smøret på lav varme. Ta smøret av varmen, tilsett sjokoladen og rør til den er smeltet. Rør så inn litt og litt av eggeplommene. Ha i litt og litt siktet melis, kakao, vaniljesukker og salt. Rør godt for å unngå klumper. Tilsett saften av en appelsin og rør til det er en jevn masse. Røren kan skille seg litt, men det gjør ikke noe.

Varm opp fløten til den fingervarm og rør inn litt og litt av sjokolademassen. Den vil nå samle seg og bli kremete og blank.

Kle en brødform med plastfilm eller bakepapir og la det gjerne henge litt utover kanten.

Legg et tynt lag sjokoladekrem i bunnen av brødformen og legg på et lag kjeks. Dekk kjeksen med sjokoladekrem og gjenta med flere lag. Avslutt med et lag sjokoladekrem på toppen.

2

Dekorasjon

Dryss gjerne kaken med ristede mandelflak og fint revet appelsinskall før kaken settes i kjøleskap. La den stå i minst 3 timer eller til den har satt seg helt.

Løft kaken forsiktig ut av formen og fjern plastfilmen.

Tips

Kjekskaken kan med fordel lages dagen før servering.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei